Ma ima ih svugdje gdje je ona napravljena reklama ("izvajana" od neonske cijevi) , samo sto ga nigdje ne mogu naci da ga "posudim" Ili je reklama u centru grada , gdje prolazi 10 ljudi svake sekunde ili je 5 metara visoka!
da da totalno nigdje neonskih reklama na pustom mjestu
kontam si i da negdje "posudim" kaki trafo bjerojatno nema jacih trafoa kontam si da su svi sa "nizim naponima" tj preniskim za teslin trafo jer nigdje nema nekih ogromnih reklama
zato sam ja i pitao za MOT, jednostavnije ga je nabavit nego NST
imam jedan kod kuce i jedan kondenzator i sad sam u procesu nabavke jos jedne mikrovalne
Fino bi bilo nabaviti mot! Mislim da ce meni bobina obaviti posao , samo trebam dimmer napraviti , imam kondenzator 18uF 500V, iznenadjujuce je veliki , uslikacu ga , tezak pola kile , duzine 17cm, precnika 6cm! Imam i 400V elektrolit, 100uF
mene muce dvije stvari u vezi teslinog trafa tj izrade- dobro napajanje i lakirana zica za sekundar
npajanje sam konto nekako odraditi sa MOTom al neznam di da zice nabavim dovoljno
imam nekih 150metara debljine nekih 0.4-0.5mm,taman sto trebam al nema dovoljno
vidicemo jos sta ce bit, polako cu ja to kad se skupe djelovi
Meni je zica bila najkriticnija, na kraju sam iskoristio od pumpe za ves masinu! Sada tek vidim koliko je lako naci zicu! Sad moram otici u gvozdjaru kupiti bakarnu cijev za primar , tu ce me oderati I dimmer za drajvanje bobine
Smijesno mi je ovo citat, u pumpi imas oko 100m zice, moj sekundar ima 700 metara ! Otisao sam kod covjeka koji vitla motore, kupio sam zicu, mislim da je debljina oko 0,2-0,3mm, kostala me je oko 10 eura, Najveci problem je navitlat 2000 namotaja na cijev promjera 11 cm.
ovako teslin transformator troši za koliko ga ti predvidiš imam ti samo jednu stranicu gdje je sve 100 posto opisano (sve potrebne moguće formule poslat ću ti ju malo kasnije dok na kompu ne pronađem link) pa čak i više za upotrebu možeš koristiti
0.9uF 2100v kondenzatore iz mikrovalke te žicu mozeš da nabaviš na otpadu
koliko ti treba pa čak i za 10 TC