Stvar je u tome sto se moze poslati obicna posiljka.
http://www.posta.ba/kalkulator/1/0/36.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Izabere se "Medjunarodni promet", izabere SAD, izabere "SAL" i upise tezina 50g, i postarina bude oko 3,6 KM (manje od 2 EUR).
To se salje kao obicno pismo, a obicno pismo moze biti do 2kg tezine (nelogicno ali tako to ide). Uglavnom, to je obicna koverta sa zracnim jastucicima a unutra obicna mala plocica). Oni u posti tvrde da SAD nece primiti tu posiljku KAKO GOD JE JA POSLAO.
Nisu ljudi normalni stvarno, umjesto da prime pare i zarade od poste, oni nece. Svak ziv na planeti salje u SAD, a mi iz BIH ne mozemo poslat.
Kada sam slao IC kola u hrvatsku (pokusao poslat), postarina je oko 7 KM bila (malo je bila poteska koverta), a da bi to oni poslali moraju poslat na nasu BH carinsku inspekciju i trosak toga je oko 20KM. Ja sam reko HAJ ZDRAVO, poslao to kao obicno pismo u Bihac, a iz Bihaca je momak poslao u Hrvatsku bez ikakvih slicnih budalastina. Znaci ovdje u Tuzli posta je sranje zestoko, banda je to.