Ma meni je bar iz vidjenog , mislim na iskustva s analizom koda , najveca mana crosscompilera jest potrosnja memorije, prevelika upoteba push i pop naredbi [ za ocekivat] i cesto su rutine "grubo" pisane , vidi se da nisu pisane da budu dotjerane [efikasne] vec da budu dostupne.
Sto se tice onoga zbog cega si presao na koristenje C/C++ tj uC za Atmel ,
pa MASM dopusta uravo ono sto je C-u velika prednost a to je modularnost programa. MASM poznaje LINK narebe i na taj nacin mozes veoma lijepo ucint kod prenosivim unutar porodice [ naravno ] ! Osat ce ti uvijek redeficija mem prostora ali to nije tako strasno uzmes def i equ i macro narewdbe i to ide brzo . Naravno uvijek je problem ako je kod pisan za MCU s vise srama od onog na kojem se koristi ali ni crosscompileru to nije bas sitno tj "masakrirat" ce ti objektni kod !!!..itd..itd..
Sto se PM tice bio sam dostupan i da se ne mislim "otkacit " s interneta [ vijerojatno sutra ! ] nebi bilo problema , rado bih popricao stobom o iskustvima u radu s mikroracunalima koje imam.
Pozdrav svima i puno srece i zadovoljstva u radu !!!!!!!!!!!
Kako poceti?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
....Sto se PM tice bio sam dostupan i da se ne mislim "otkacit " s interneta [ vijerojatno sutra ! ] nebi bilo problema , rado bih popricao stobom o iskustvima u radu s mikroracunalima koje imam....
OK!
Javi nam se kada se opet nakačiš na net,uzmi laptop wifi karticu sjedni na kavu u nekom bircu na bahamima i javi se
....Pozdrav svima i puno srece i zadovoljstva u radu !!!!!!!!!!!.....
Respect,dude!
OK!
Javi nam se kada se opet nakačiš na net,uzmi laptop wifi karticu sjedni na kavu u nekom bircu na bahamima i javi se
....Pozdrav svima i puno srece i zadovoljstva u radu !!!!!!!!!!!.....
Respect,dude!