Je pročitao sam ja sve samo mi je ovo sve prekomplicirano. Mislio sam da je iz 12DC nešto jednostavnije dobiti 12AC. Mislim da bi mogao i pravokutan napon. Sve ovo je prekomplicirano i neisplativo raditi za jedne obične zvučnike. Stvarno sam mislio da se do da riješiti sa par elemenata.
ama koji su zvucnici uopste u pitanju jer se stvarno islati to raditi ili da ti posaljemo lepo semu skretnice pa ih lepo razdvoji
posto su kompjuterski bog me ubio ako su 50w to ti moze gurati molo kvalitetniji auto kastofon cd mp3 .........
Zvučnici su kompjuterski. Subwoofer je 20W 4oma. Pojačalo je TDA2030 pa me zanima može li se on zamijeniti nekim drugim koji nema siumetrično napjanje ili ga je najbolje premostiti i spojiti na izlaz autoradia.
Zamjena ICa ti je 10 puta kompliciranija od ZVS DC/DC convertera.
Osim njega mogao bi pokusati neki oscilator (TL494, SG3525..) i H most, mozda i obican tranzistrorski multivibrator s dodatkom 2 komplementarna tranzistora i sl.
Tu bi ti jedina prednost bila sto nemas feritne jezgre, iako je ZVS po meni daleko najbolje rijesenje..