Kapajuca slavina - zadatak

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Amir_Hadzic
Napredujem
Napredujem

Re: Kapajuca slavina - zadatak

Post by Amir_Hadzic »

Najvjerovatnije, a mozda ga neka tetka prikljestila pa ne zna kako da je otjera iz kuce pa misli da je u ovome rijesenje :D
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Tocno Feko. Da mi to treba, sam bih si nacrtao i shemu i plocicu. Buduci da ovdje ima puno novih clanova koji bi nesto radili a ne znaju, na ovaj nacin ih zelim motivirati da razvijaju vijuge. Nekad sam i ja crtao sheme snimajuci gotove uredjaje, odlemljujuci elemente s njih i ponovo ih lemeci natrag.
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Ja se sjecam da sam pravio sve redom iz neke knjige sa shemama. Prvi uredjaj koji sam napravio sa integralnim kolom je bio nekakav timer za kuhanje jaja :D
Istina je da mi nije ni trebao, nit sam znao skuhati jaje, samo sam htio da vidim kako radi :)
Amir_Hadzic
Napredujem
Napredujem

Post by Amir_Hadzic »

Isti sam, doduse tek prije dvije godine sam poceo razvijati svoje plocice i praviti sklopove jer sam prije bio u Fojnici... Obicno sam razvaljivao igracke, pa ih ponovo sastavljao :) Sad me najvise sprijecava to sto nemam svoj stampac pa moram nositi u kopirnicu da printa, a ona zena se boji printati na foliju, misli da ce se istopiti u printeru i da ce tu nastati crna rupa i sve ce nas usisati i eto ga... sudnji dan..

A onda opet kad treba razviti plocicu ... dva dana me poslije boli glava od hemikalija

Valjda zato preferiram programiranje i sve vezano za razvoj aplikacija, kako za desktop tako i za web, vise od elektronike :)
Shenda

Post by Shenda »

Na početku ove teme spominje se kako je zadatak za početnike... :roll:

Kako se ne smatram početnikom, nisam sudjelovao u rješavanju zadatka... :wink:

Mislim da ste primjetili da su svi moji moji PCB ili originalni ili dorađeni prema komponentama koje koristim... Jednostavno, volim uredne pločice, bez obzira što to niko ne gleda i često se uopće ne vide... Dovoljno je da ja vidim. :roll:
Bez uvrede, ali među završenim projektima ima takvih koje ja ne bi od sramote nikome pokazao! Bitno-je-da-radi!!! :roll:
Post Reply