Ja ne vijerujem da čovijek koji je vrlo vjerovatno 4. razred tehničke škole nezna nešto takvoga složiti!
Jebemu ja sam 3. razred ba več to sam sklepao!
Predpostavljam da gledas na uredjaj koji se napravi i spoji na PC. Onda imas softver koji iskonfigurises tako da kad uperis daljinski u taj sklop, mozes upravljati programima na kompjuteru. Recimo WINAMP i slicno.
Isot to samo mikrokontroler dekodira primljeni signal, mozes si npr. za svaku tipku na daljinskom odredit odredjenu radnju i sl, vidim da nisi nikad imo posla s mcu-ima pa bolje nemoj nist pocinjat s IR-om
Predpostavljam da gledas na uredjaj koji se napravi i spoji na PC. Onda imas softver koji iskonfigurises tako da kad uperis daljinski u taj sklop, mozes upravljati programima na kompjuteru. Recimo WINAMP i slicno
Za to se koristi programic, uICE, i ne koristi se pic nego se TSOP1138 spaja direktno na serijski port...
Tad preko uice-a mozes namjestat razne funkcije koje mozes vrsit daljinskim
Bila je u jednom starom bugu shema kako se povezuje, nist specijalno, TSOP i jeda 7805
Ja sam to pravio sa PIC-om i zvalo se "daljinski sa PIC-em", bio je tu i plugin za winamp a mogao se koristiti i GIRDER. Mislim da shema ima na sajtu pa sam zato to i spomenuo...