jel moze tko pomoc?

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Firkragg

Post by Firkragg »

Mislim da je jednostavnije napravit to na prototype plocici... vodove ces morat sam nacrtat u npr. eagleu :shock:
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Sta je to sad eagle? :D
krembilko

Post by krembilko »

e a sta je to ir daljinski s pic-om???
CyberSky
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by CyberSky »

Ja ne vijerujem da čovijek koji je vrlo vjerovatno 4. razred tehničke škole nezna nešto takvoga složiti!
Jebemu ja sam 3. razred ba več to sam sklepao!
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Predpostavljam da gledas na uredjaj koji se napravi i spoji na PC. Onda imas softver koji iskonfigurises tako da kad uperis daljinski u taj sklop, mozes upravljati programima na kompjuteru. Recimo WINAMP i slicno.
Firkragg

Post by Firkragg »

:shock: :shock: :D

Isot to samo mikrokontroler dekodira primljeni signal, mozes si npr. za svaku tipku na daljinskom odredit odredjenu radnju i sl, vidim da nisi nikad imo posla s mcu-ima pa bolje nemoj nist pocinjat s IR-om :shock:

Pozdrav
Firkragg

Post by Firkragg »

Predpostavljam da gledas na uredjaj koji se napravi i spoji na PC. Onda imas softver koji iskonfigurises tako da kad uperis daljinski u taj sklop, mozes upravljati programima na kompjuteru. Recimo WINAMP i slicno
Za to se koristi programic, uICE, i ne koristi se pic nego se TSOP1138 spaja direktno na serijski port...
Tad preko uice-a mozes namjestat razne funkcije koje mozes vrsit daljinskim
Bila je u jednom starom bugu shema kako se povezuje, nist specijalno, TSOP i jeda 7805
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Ja sam to pravio sa PIC-om i zvalo se "daljinski sa PIC-em", bio je tu i plugin za winamp a mogao se koristiti i GIRDER. Mislim da shema ima na sajtu pa sam zato to i spomenuo...
Firkragg

Post by Firkragg »

Nekuzim stace ti tu pic, SW podrska bi trebala bit 100%
:shock:
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Nemam pojma nisam jos tad pisao programe za PIC, to je negdje sa interneta bilo skinuto...
Firkragg

Post by Firkragg »

Ovako nadam se da je sklop dovoljno jednostavan al kad dobijem vremena (znaci na ljeto, lol) mogo bi ga preradit i jos pojednostavnit...

Pozdrav
Post Reply