aktivni korisnici na forumu...

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

master
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by master »

Pozz, ekipa!
Evo da i ja se javim...pa šta da kažem, na netu sam stalno, bilo na poslu bilo doma. Tako da uvijek imam vremena za pročitat postove i ponekad odgovorit ili postavit pitanje...samo nevolim onu lipu porukicu:"Bandwith Limit Exceeded" :twisted:
Use the best: Linux for servers, Mac for graphics, Windows for Solitaire.

Post by buco »

Jedna stavr je sigurna bar sto se tice onih kojima su mikrokontroleri , procesori , fpga , cpld i sl chipovi hobby , a to je da se navise nauci radeci na projektima , stvarajuci programe , rutine , drivere za razne vanjske uredjae itd...

Samo kopiranje u pocetku ima svoj efekt da se covijek "opusti" i malo bolje "zapali" oko nabavke alata , i softwerskih i hardwerskih , ali bez izrade vlastitih rutina , i rada projektima , nije vaznao slozenost , to si svatko moze odredit , tesko cete ic naprijed .

Ima jos jedna stvar to "reverse inzinjering" gdje se mozete jako puno naucit analizirajuci tudji program .

Zato su projekti , po meni bar , vrlo vazni u edukaciji , jer se na njima vidi tj sudjelovanjem u njima , sto mo naucili i koliko ...drugih stvarnih pokazatelja nema .

Pozdrav
denahv
Pravo sam se raspisao :)

Post by denahv »

e ajde se sad malo zamislite i razmislite o tome kako su ljudi prije izrađivali elektroničke uređaje? ko što je stojke reko, bile su knjige zastupljene ali nisi imao gdje pitati ako ti nešta nije jasno... ma ovaj internet danas je zakon!! hehe! :D klikneš par puta i dobiješ riješenje za svoj problem! ali ovaj forum je također super zato što se tu nalaze ljudi koji se zezaju ali isto tako žele i vole pomoći. neznam, bio sam ne 1000 foruma ali mi ni jedan nije dobar kao ovaj! organiziran je, lijepo je dizajniran, nema problema s njim i što je najvažnije - uvijek dobiješ odgovor na ono što si pitao i što te zanima!! hehe! :D
ali sam poludio kada nisam mogao dva dana na sajt!!! ko što master kaže, ni ja ne volim ovu porukicu : "Bandwith Limit Exceeded" :evil: :evil: :evil:
ali fala bogu, to se jaaaako rijetko dogodi tako da preživim i kad se to dogodi!! hehe! :D e ja više ne znam kako da nahvalim sajt i ove ljude na sajtu!! volim što se ovdje na forumu može pričati ozbiljno, znači o elektronici ali se tu može i zezati i pričati o ostalim stvarima. dobro je ovo trax napravio što je stavio jedan dio da se mogu otvarati teme koje nemaju veze sa elektronikom. volim provoditi vrijeme ovdje na forumu zato što je jedinstven i nezamjenjiv! ljudi mogu ozbiljno pričati, malo se zazati i skreniti sa teme, ali se na temu uvijek vrate i riješi se problem koji je postavljen! hehe! :D meni je ovaj forum jako puno puta pomogao jer elektroniku obožavam i ako negdje zapnem, znam gdje trebam doći! hehe! :D ljudi, ja sam vam još osnovna škola, tako da ću ja postavljati svakakva pitanja! hehe! :D ali planiram upisati elektrotehničku školu, pravac elektrotehničar.

pozz 8)
Dariolo
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Dariolo »

kod mene je situacija čim sjednem za komp prvo sto radim pogledam mailbox, pa odma pravac nahttp://www.elektronika.ba/forum/index.php!

tu sam svake prilike gledma nove postove i pisem ako mi sta treba od pomoci il ako ja mogu gdje pomoci kome
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

Ja kad got mogu idem na elektronika.ba bio u Newyorku ili Djakovu!
l3xu5

Post by l3xu5 »

e ljudi ljudi , ja sam skoro bio bez neta ,pa wet i ja sad ovdje :lol:
denahv

Post by denahv »

@l3xu5, ja sam negdje na forumu pisao kako sam bio bez kompa 9 mjeseci!! ali sam preživio i u međuvremenu poludio... kako si SKORO bio bez neta?

@Dariolo, slažem se s tobom! čim upalim komp, zakačim se na net, mailbox, www.elektronika.ba i onda sve ostalo... sve ostalo je manjeg proriteta!hehe! :D

@ivan 2, jel imaš laptop i bežični internet il šta? ja imam u planu kupiti laptop i bežični internet jer kad negdje odem, poludim bez kompa! ali naravno, pa te pare ću skupiti za desetljeće...hehe! :D
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Kad vidi Trax da krizirate bez www.elektronika.ba samo kaze momci broj mog racuna u banci je ....xxxxxx.... uplatite toliko i toliko za clanarinu :D :D i vise nece biti limita
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

:wink: :wink: :wink:
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by jopagti »

Ja sam na sajtu svaki dan...al ne ostavljam postove svaki dan...jer ne zelim svaki dan gluposti pisati :wink:
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ja sam jedno vrijeme bio na forumu 10 puta dnevno. A onda shvatis da je zivot sranje. Pokusao sam se i objesiti ali jebeni kinezi i u kais stavljaju jos manji kais (zna stojke o cemu pricam). Onda bacim lemilicu i racunar kroz prozor. Onda odem do dole i pocnem plakati sto sam razbio racunar. Bilo mi je drago sto sam izvadio flyback iz monitora. Ubio sam majku i sestru jer nisam mogao igrati countera bez racunara. Salim se, naravno, ubio sam ih jer su se ofarbale u plavo.
Pogledajte koliko moj text iznad ima smisla pa zakljucajte temu jer nema potrebe da stoji otkljucana!
BTW pozdrav buco lafe, nemas pojma koliko mi je sad bezze sto sam ti prije oko godinu-2 dosadjivao oko onih mikrokontrolera. Sada sam malo zreliji i pametniji, pijem svake subote i petka a lemilicu sam danas uzeo u ruke da popravim novogodisnje lampice jer su crkle, svidio mi se osjecaj lemljenja pa cu sad spavati sa lemilicom ispod kreveta. Sutra moram odgovarati matematiku za 4. Jebem Telekom Srbije, eunet i adsl, nisam imao interneta 2 dana. Sinoc sam se tako odvalio od malog lava da sam jedva vrata pogodio. Dosadjivala mi neka debela, poslao sam je u ku*ac.
Ja sam dobro, sta ima kod vas?
Trax, malo promijeni stranicu, predugo je ista, organizuj neke vijesti, viceve, bilo sta!
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Malda nado ajde pozeleni ponovo.Kad si zreo nisi ukusan :D :D :D :P
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

voltmetar220 wrote:
@ivan 2, jel imaš laptop i bežični internet il šta? ja imam u planu kupiti laptop i bežični internet jer kad negdje odem, poludim bez kompa! ali naravno, pa te pare ću skupiti za desetljeće...hehe! :D
Imam i laptop "skoro mi jaci od ovog stolnog racunala", 2 stolna (koja koristim) jedan win xp (mogo bi postat vista) i onaj drugi 98 second edition! I jos neka tri u starim dijelovima al na njima jedva radi win 3.1! A sto se tice pristupanja netu: recimo sad sam kod nekog prijatelja i onda sa njegovog racunala odem na net ali za svaki slucaj nosim i laptop ako taj slucajno nema net pa onda idem preko dial-up!

U prevodu: uvijek sam na sajtu ali ne odgovaram previse jel znam da ima neko pametniji od mene! :) :roll: :idea:
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Pametno :roll:
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

MladaNada wrote:Trax, malo promijeni stranicu, predugo je ista, organizuj neke vijesti, viceve, bilo sta!
Bice reorganizacija kad budem imao vremena. Izbacio sam ti sliku iz potpisa, prevelika je i kvari dizajn foruma. Ili je smanji ili je ostavi ovako kao link.
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

E da sad sam se sjetio neceg vaznog mislim da i Trax ima ista misljenja! Moramo stedjeti prostor sajta da sto manje dolazi da onog glupog bandwitha!

Mozda je ovo glupo no ako svako slovo ima jedan bajt bajt po bajt = kilobajt kilobajt po kilobajt je megabajt, a megabajt po megabajt je bandwith limit exceded!! Josa ako temu procita 1000 IP adresa kad se sve to smnozi!!! :roll:

Pozz!
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

trax wrote:Pametno :roll:
:lol: :D :D
DaTi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by DaTi »

Ja sam svaki dan na ovom sajtu kad se probudim upalim kompiuter vidim sta ima na elektronika.ba/forum pa onda sve ostalo :lol: Ne odgovaram puno jer nisam strucnjak u elektronici i nebi voleo da nekom dam pogresan odgovor. @trax ajde molim te (a i verovato vecina) da stavis to vreme u zatvor i objavis na sajt famozni sms box+gsm kontroler :) :)
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

@trax ajde molim te (a i verovato vecina) da stavis to vreme u zatvor i objavis na sajt famozni sms box+gsm kontroler Smile Smile
@Trax u prevodu zagrej malo stolicu :D :D
denahv

Post by denahv »

imam ideju :idea: ! mislim da bi svako trebao napisati lokaciju na kojoj se nalazi. tako bi se lakše sporazumijevali ako bi trebala neka nabavka dijelova ili nešta drugo. ovako ako treba lokacija, mora se posebno pitati u novom postu... to je @Smjesko negdje napisao da bi svako trebo imati lokaciju ali naravno... uz svoju dozu humora!! hehe!! mislim da bi bilo tako jednostavnije :wink: . ispravite me ako grijesim. :D
Post Reply