Napravio pojacalo Max 200W sa stereo predpojacalom i VU-metr
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
baš tražim nešto za maturalni rad i nabasam na ovo...stvarno je extra...jel mi možeš poslat sheme,opise,shemu pločice,u biti sve što bi moglo pomoć i poslužit,ako nije problem....(vjekoslav_jurisic@yahoo.com)...hvala
Cijev je šipka kroz koju je provuèena rupa...
- Alen_Stallone
- Penjem se :)
Ako zuji kada pomeras misa kada radi cd rom i sl onda je problem u kompu jel zvucna skuplja razne smetnje. Mozda bi pomoglo da se uzemlji kuciste ako ti nije uzemljeno.
http://galeb.etf.bg.ac.yu/~iv060455d/
Mnogo besplatnih knjiga o elektronici
http://electronic-ebooks.blogspot.com/
Mnogo besplatnih knjiga o elektronici
http://electronic-ebooks.blogspot.com/
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
probaj spojiti na SLUSALICE (od linije vokmena ili mp3 plejera)Dejan wrote:Evo i ja sam složio pojačalo s TDA7294 i spojio na komp. Prvo sam ga testirao jel radi sa jednim kanalom i nije bilo šumova niti smetnji. Kad sam spojio drugi kanal počelo mi je nešto pucat u zvučnicima i zujati kad pomičem miša. Neznam jel to problem u kompjuteru ili...?
jel menoii uopce nece raditi na kompu nesto krci ,a na liniji radi odlicno
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
pojacalo je 200W sa dva kanala znaci 2x100W=200W (a nisi vidio u naslovu MAX 200W(UOSTALOM NISAM JA TO IZMISLIO TAKO PISE U DATASHEETU)) , trafo jos nisam nabavio +-40V, ali pokusavam i stavio sam 2 ventilatora, (a ovaj pasivni hladnjak je sasvim dobra uz te kulere provjeravo sam kako se grije)froid wrote:Pozitivna ocena za trud.
Moraš biti malo oprezniji kada napišeš 200W. Jesi li čuo nekad takvu snagu? Iz +/-40V napajanja možeš dobiti 100Wsin/4ohm, sa polumostom, po kanalu, iz +/-25 maksimalno oko 50W. Trebalo bi ti i bolje hlađenje i jači trafo.
ako se ovako galsno cuje sa trafom od +-25V na +-40ces rusiti zidove, a ovaj trafo na slici je od pojacalo na kojem iza pise 390VA
Što si nervozan ?
Samo komentatišem ono što vidim i što pišeš. Biće 200W kada obezbediš hladnjak sa adekvatnom toplotnom provodljivošću i napajanje, to su činjenice. Sada imaš ukupno oko 100W ali to nikako nije mala snaga. Kada budeš imao 200W to se neće čuti duplo jače jer buka raste logaritamski ali ćeš tek onda videti kako to greje.
Uostalom,izlazna snaga pojačala se najlakše meri, bez sečenja vodova, postoje jasne procedure. Snagu trafoa računaš iz preseka jezgra. Upotrebi digitron, nemoj samo da čitaš nalepnioce, i na tarabi piše...
Ne mislim ništa loše, počeo si sa ovom tehnikom i samo nastavi. Samo sam hteo da se držimo struke koja je egzaktna nauka, ne pričajmo o tome kao trgovci autima.
Samo komentatišem ono što vidim i što pišeš. Biće 200W kada obezbediš hladnjak sa adekvatnom toplotnom provodljivošću i napajanje, to su činjenice. Sada imaš ukupno oko 100W ali to nikako nije mala snaga. Kada budeš imao 200W to se neće čuti duplo jače jer buka raste logaritamski ali ćeš tek onda videti kako to greje.
Uostalom,izlazna snaga pojačala se najlakše meri, bez sečenja vodova, postoje jasne procedure. Snagu trafoa računaš iz preseka jezgra. Upotrebi digitron, nemoj samo da čitaš nalepnioce, i na tarabi piše...
Ne mislim ništa loše, počeo si sa ovom tehnikom i samo nastavi. Samo sam hteo da se držimo struke koja je egzaktna nauka, ne pričajmo o tome kao trgovci autima.
-
- Pocetnik na forumu
-
- Pocetnik na forumu
Procitao sam i nema bas skroz jasno objasnjenje. Na jendom mjestu spominje se pleksiglas i autolak a na drugom jednom stara kutija od predpojacala pa pitam za detalje.jopagti wrote:Procitaj malo bolje i prijasnje komentare...Sve je lipo opisanoparabellum wrote:kasnim sa komentarom. Dobro izgleda. Kako si kutiju napravio ili si koristio neku postojecu?
Inace i sam mozgam zadnje vrijeme kako napraviti kvalitetnu kutiju.