Sta je AP, kako mislis na postojeci AP, moze li malo detaljnijeMladaNada wrote:Ili prikljucis oba kompa na postojeci AP www.blwireless.com
446MHz LINK
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Odlično uznapredovao
@mlada nada
e ti si vec otisao predaleko sa tom idejom.
pa najbolje onda kad je rijec o internetu da otvori radiostanicu na internetu i da emituje program preko interneta kao pravi online radio.
najmanje opreme mu treba to jest ne treba mu nista vise osim kompa i veze sa netom i pici ali mislim da mu to nije bio cilj.
pozdrav
e ti si vec otisao predaleko sa tom idejom.
pa najbolje onda kad je rijec o internetu da otvori radiostanicu na internetu i da emituje program preko interneta kao pravi online radio.
najmanje opreme mu treba to jest ne treba mu nista vise osim kompa i veze sa netom i pici ali mislim da mu to nije bio cilj.
pozdrav
E,ali postoji uređaj za otkrivanje bežične veze. Mislim sa sam ga vidio u Bug-u (tj. časopisu o kompjuterima iz Hrvatske), pa ako ti otkriju odašiljač s kompom, upotrjebe takav uređaj za otkrivanje Naziva,ekripciju(vrstu kodiranja) i jačinu signala mreže mogu te nači, međutim postoji gora bežična mreža koja nije pre sigurna od upada bilo koga Bluetooth,a najboli bluetooth ima domet do 200m vidljive udaljenosti, pa ti odluči.wizard wrote:Nije mi to cilj, to je prelako, moze ko god hoce. Ja se moram izdvajati iz mase meni treba nesto da se nista ne placa
Ups, zapravo sada si gledam PDA i sjetim se da i snjim te mogu otkriti,
Kvragu, zar ne postoji bar jedna sigurna bežična mreža?!
Inače onaj uređaj koštanekih 200-300kn i kada ga ukopčaš u komp, služi kao adapter za bežičnu mrežu