Mislio sam da bi ipak prije napravio elektronski pretvarac , jer kod mehanickog nikad ne znam hoce li mi se raspasti , zardjati lezaj , pokidati zica ili tako nesto! + sto je elektronski puno manji i prenosiv je!
MladaNada wrote:Mislio sam da bi ipak prije napravio elektronski pretvarac , jer kod mehanickog nikad ne znam hoce li mi se raspasti , zardjati lezaj , pokidati zica ili tako nesto! + sto je elektronski puno manji i prenosiv je!
Pa ovaj je jeftiniji i ako misliš da će ti se raspast, ,,podjeli,, plastiku na više dijelova žicama tako da kada bi je ,,podjelio,, na 25 dijelova, trebao bi okretanje od 2 okretaja u sekundi za frekvenciju gradse mreže
Blago tebi imas svoju stranicu Ajde probaj jedan eksperiment , ako uspije priznacu ti izum Probaj ispraviti AC u DC , 220V i onda preko tvog pretvaraca opet u 220V (ako se usudis ) , pa onda prikljuci na mikser ili grijalicu , pa ako bude radio istom snagom svaka cast! Ne kontam kako si mislio podesiti frekvenciju na tacno 50Hz! To bi moglo imati primjenu kao SSTC driver , jer moze praviti dosta visoke frekvencije!
MladaNada wrote:Blago tebi imas svoju stranicu Ajde probaj jedan eksperiment , ako uspije priznacu ti izum Probaj ispraviti AC u DC , 220V i onda preko tvog pretvaraca opet u 220V (ako se usudis ) , pa onda prikljuci na mikser ili grijalicu , pa ako bude radio istom snagom svaka cast! Ne kontam kako si mislio podesiti frekvenciju na tacno 50Hz! To bi moglo imati primjenu kao SSTC driver , jer moze praviti dosta visoke frekvencije!
MladaNada wrote:Blago tebi imas svoju stranicu Ajde probaj jedan eksperiment , ako uspije priznacu ti izum Probaj ispraviti AC u DC , 220V i onda preko tvog pretvaraca opet u 220V (ako se usudis ) , pa onda prikljuci na mikser ili grijalicu , pa ako bude radio istom snagom svaka cast! Ne kontam kako si mislio podesiti frekvenciju na tacno 50Hz! To bi moglo imati primjenu kao SSTC driver , jer moze praviti dosta visoke frekvencije!
Nećete mi vjerovati šta mi se desilo...
Inače imam jednu glupu mlađu sestru, i uglavnom kada sam to radio, ona sa našla u blizini i prolila mi po uređaju neku otopinu s kojom sam brisao marker, i uglavnom to je buknulo, te sam brzo to izbacio na balkon, jer se ta otopina nije mogla ugasiti. Postoji 1 slika kako to gori, i staviti ću vam je kad bude vikend. Uglavnom pokus je uspio, a ja sam ostao bez jedinog el. motora