Pretvarac DC struje u AC struju

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Vjerujete li u ovo?

da
8
80%
ne
2
20%

Total votes: 10

mjnet
Napredujem
Napredujem

Post by mjnet »

MladaNada wrote:...kad moze ovako "jednostavno" :D :D :D

Što si time mislio :? :shock: :? :twisted: :shock: :lol:
ninja
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by ninja »

e imas li mozd kakvu shemu ak uopce postoji :D :D
mjnet
Napredujem
Napredujem

Post by mjnet »

ninja wrote:e imas li mozd kakvu shemu ak uopce postoji :D :D

već sam objavio:
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... C_u_AC.JPG
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Mislio sam da bi ipak prije napravio elektronski pretvarac , jer kod mehanickog nikad ne znam hoce li mi se raspasti , zardjati lezaj , pokidati zica ili tako nesto! + sto je elektronski puno manji i prenosiv je!
mjnet
Napredujem
Napredujem

Post by mjnet »

MladaNada wrote:Mislio sam da bi ipak prije napravio elektronski pretvarac , jer kod mehanickog nikad ne znam hoce li mi se raspasti , zardjati lezaj , pokidati zica ili tako nesto! + sto je elektronski puno manji i prenosiv je!

Pa ovaj je jeftiniji i ako misliš da će ti se raspast, ,,podjeli,, plastiku na više dijelova žicama tako da kada bi je ,,podjelio,, na 25 dijelova, trebao bi okretanje od 2 okretaja u sekundi za frekvenciju gradse mreže
mjnet
Napredujem
Napredujem

Post by mjnet »

MladaNada wrote:... jer kod mehanickog nikad ne znam hoce li mi se raspasti , zardjati lezaj , pokidati zica ili tako nesto! ...
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

pa ako ga dobro napraviš šansa da se raspadne ili zariba je 1:10 000
pa onda razmisli :lol:

inace napravio sam :wink: i stranicu o izumu, www.mauro-josipovic.net/izum
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Blago tebi imas svoju stranicu :) Ajde probaj jedan eksperiment , ako uspije priznacu ti izum :D Probaj ispraviti AC u DC , 220V i onda preko tvog pretvaraca opet u 220V (ako se usudis :D ) , pa onda prikljuci na mikser ili grijalicu , pa ako bude radio istom snagom svaka cast! Ne kontam kako si mislio podesiti frekvenciju na tacno 50Hz! To bi moglo imati primjenu kao SSTC driver , jer moze praviti dosta visoke frekvencije!
mjnet
Napredujem
Napredujem

Post by mjnet »

MladaNada wrote:Blago tebi imas svoju stranicu :) Ajde probaj jedan eksperiment , ako uspije priznacu ti izum :D Probaj ispraviti AC u DC , 220V i onda preko tvog pretvaraca opet u 220V (ako se usudis :D ) , pa onda prikljuci na mikser ili grijalicu , pa ako bude radio istom snagom svaka cast! Ne kontam kako si mislio podesiti frekvenciju na tacno 50Hz! To bi moglo imati primjenu kao SSTC driver , jer moze praviti dosta visoke frekvencije!

mislio sam kupiti potenciometar i brojač okretaja
mjnet
Napredujem
Napredujem

Post by mjnet »

MladaNada wrote:Blago tebi imas svoju stranicu :) Ajde probaj jedan eksperiment , ako uspije priznacu ti izum :D Probaj ispraviti AC u DC , 220V i onda preko tvog pretvaraca opet u 220V (ako se usudis :D ) , pa onda prikljuci na mikser ili grijalicu , pa ako bude radio istom snagom svaka cast! Ne kontam kako si mislio podesiti frekvenciju na tacno 50Hz! To bi moglo imati primjenu kao SSTC driver , jer moze praviti dosta visoke frekvencije!

Nećete mi vjerovati šta mi se desilo...

Inače imam jednu glupu mlađu sestru, i uglavnom kada sam to radio, ona sa našla u blizini i prolila mi po uređaju neku otopinu s kojom sam brisao marker, i uglavnom to je buknulo, te sam brzo to izbacio na balkon, jer se ta otopina nije mogla ugasiti. Postoji 1 slika kako to gori, i staviti ću vam je kad bude vikend. Uglavnom pokus je uspio, a ja sam ostao bez jedinog el. motora :cry: :cry: :cry:
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Desi se , desi se , imam i ja mladju sestru :D
Cr4cK_M45t3R_Fl45H
Penjem se :)
Penjem se :)

Post by Cr4cK_M45t3R_Fl45H »

mjnet
Napredujem
Napredujem

Post by mjnet »

Lol i tebi, ti zbilja ne slušaš, ovo je alternativa i to jeftina
mjnet
Napredujem
Napredujem

Post by mjnet »

kvragu i sve, nesmijem na komp, pa nemogu prebaciti sliku na komp, ima tko iz hr da mu posaljem sliku a on je ovdje stavi?
Post Reply