Uglavnom, raznim metodama došao sam do zaključka da su u ovom slučaju "krivi" motori a ne driver i upravljanje.
Evo malo slikica:
Step motor-početničko pitanje
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Step motor-početničko pitanje
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Re: Step motor-početničko pitanje
Pošto kažu da ne može više od tri slikice, nastavak....
E sad, pitanje za znalce koji malo bolje poznaju izradu (konstruisanje) step motora je:
Kako dođe do toga da nakon izvjesnog momenta motor izgubi "snagu" odnosno "gubi" korake pod opterećenjem?
Dali je moguće da materijal rotora nakon izvjesnog vremena izgubi svoja magnetna svojstva ?
Odgovor na ovo mi i nije tako bitan, zato što ću potražiti nove motore, a moja (i druga) "razmišljanja" u ovoj temi, mogu biti od pomoći nekome, nekada, možda....
E sad, stator su namotaji i jezgra namotaja nije namagnetisana, rotor je namagnetisan i koliko znam tako i treba biti.E sad, pitanje za znalce koji malo bolje poznaju izradu (konstruisanje) step motora je:
Kako dođe do toga da nakon izvjesnog momenta motor izgubi "snagu" odnosno "gubi" korake pod opterećenjem?
Dali je moguće da materijal rotora nakon izvjesnog vremena izgubi svoja magnetna svojstva ?
Odgovor na ovo mi i nije tako bitan, zato što ću potražiti nove motore, a moja (i druga) "razmišljanja" u ovoj temi, mogu biti od pomoći nekome, nekada, možda....
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti