senzor/prekidac na vibraciju

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Gromit
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: senzor/prekidac na vibraciju

Post by Gromit »

Pogledajte ovo, smuljano za 5 minuta, komadić alu-folije od keksa, malo žice...
Image

Ne vidi se dobro zbog blica ali sad je LED upaljena, tj. senzor nije aktiviran - folija je taman tolko daleko/blizu da ga ne aktivira! Ali malo ga prodrmaš (stvarno lagano) i LED počne treperit - ne moraš bit neki stručnjak da na izlaz spojiš relej, tiristor, tranzistor... (relej tako da "drži sam sebe" kad se jednom aktivira, ne moram valjda objašnjavat kak se to radi) :D !
Can You hear me, can You hear me?
Through the dark night, far away...
I am dying, forever crying :(
To be with You, who can say...
To be near You, to be F R E E !
Kukinjos
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by Kukinjos »

Gromit wrote: @Kukinjos: kolega nisam shvatio ovo pod overkill - jesi mislio na prevelike dimenzije (u odnosu na piezo) ili cijenu senzora ili nešta treće?
Ha, ha, ha, nisam htio dalje komentirat, ali nasmijte se i vi mojoj gluposti, dakle površno sam pročitao bob4-ov post, u međuvremenu meni je u glavi bilo zalemiti na rub piezo senzora oprugu iz kemijske i na kraj uviti vijak s kojim se podešava osjetljivost. E tad sam ja u svojoj "prepametnoj" glavi vidio tvoj senzor nalemljen na piezo :ohno: :oops: :shock: :? :lol: :lol:. Napisat ću knjigu "Postati i ostati GLUP!" :lol: :lol:
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Dobra ideja za taj induktivni senzor :)
Post Reply