Kristijan wrote:Da li ima tko iz Zagreba da mi probuši jednu rupu promjera 0.8mm na PCBu?
HAHHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAH
E sad sam se pošteno nasmijao...
Ne zamjeri, ali kakav si ti majstor/elektroničar bez bušilice, pa to ti je glavni alat
Imam ju ali zvuci kao da mlazni avion prolazi pored kuce i pritom stvara nenormalne vibracije i nije moguce probusiti rupu s time.
Narucio sam novu busilicu pa cu je u subotu preuzeti, a do tad bi htio dovrsiti sklop pa ako netko ima busilicu, nece mu biti problem da mi za 20kn probusi jednu rupu.
Mogao sam ti poslat PCB i platiti 20kn postarine te cekati par dana.
Ovako je sve bilo gotovo za jedan sprite od 2l u roku 2 minute. Donio akumualtor, kolega busilicu, spojili i u centru grada na klupici (dok sam skocio kupiti sprite) je probusio te dvije rupe.
Imam busilicu ali najmanji borer koji prima je 2mm.
U subotu idem podignut busilicu-dremel, valjda ce to bit dobro...
Neka netko opomene @Kristijana jer stalno citira post koji je iznad njegovog, a na koji odgovara. Već mi ide na živce, a niti je po pravilima foruma
7. Ne citiraj bez potrebe
Korisnici često bespotrebno citiraju poruku i umnožavaju tekst koji se već nekoliko puta pojavljuje na istoj stranici. Briši dijelove citata i ostavi samo ono što je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovaraš nalazi odmah iznad tvoje, gotovo je sigurno da nema NIKAKVE potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na šta tačno odgovaraš.
i reci mi kak je poštarina 20kn, pa čim to šalješ, avionom uz policijsku pratnju? kupi kovertu s mjehurićima i šalji najobičnije kaj ide, ko pismo, bez vrijednosti, pa šalješ jednu pločicu, a ne tonu zlata... koverta je 1,16kn srednje veličine, a poštarina je par kuna +.
Prema pravilima foruma od foruma mog kolege, citiranje posta na koji odgovaramo, pa makar nastavljamo diskusiju i ako se taj post nalazi odmah iznad je OBAVEZNO i tako mi je to uslo u naviku...
Saljem prioritetno preporuceno, 9.50kn obicno preporuceno i 12.50 prioritetno (zrakoplovom).
Vrijednije stvari saljem kao paket, te je prije bila postarina 13.08kn a sad je 18kn.
Otkad je HDD od 500gb koji je bio poslan na nacin koji si opisao netragom nestao, i preporucen paket (pismo) bio otvoren, vise nikada nista ne saljem kao obicno pismo/preporuceno ako ima neku vrijednost.
Isti majstor spomenut iznad se ponudio, za nadoknadu za 2 neprobušene rupe i 1l Spritea te 1h izgubljenog zbog toga, za razumnu cijenu napraviti još jednu pločicu.
No, i na toj pločici postoje 2 rupe koje su trebale biti probušene (0.8mm kao i ostale), ali osim njih postoji još 8 2.6mm rupa koje nisu probušene.
Što da tražim kao odštetu za to?
Još nisam uplatio novce, da li da tražim manju cijenu za tu pločicu, jer ipak sam narucio kompletan PCB (bez brušenja), a dobio sam s 10 neprobušenih (ukupno ih ima manje od 100, ukupna površina manja od 20cm2) rupa, što bi značilo više od 10% neprobušenih rupa.
Kristijan wrote:jer ipak sam narucio kompletan PCB (bez brušenja), a dobio sam s 10 neprobušenih (ukupno ih ima manje od 100, ukupna površina manja od 20cm2) rupa, što bi značilo više od 10% neprobušenih rupa.
A da malo provjeravaš postove prije nego što ih objaviš???
dino_kc wrote:A da malo provjeravaš postove prije nego što ih objaviš???
Što bi ja to trebao provjeriti prije nego što post objavim???
pedja089 wrote:A da jednostavno platis coveku ono sto treba, i da se ne brukas za 10 rupa
A kako da zalemim sve potrebne elemente ako rupe nisu probušene? Pokušao sam s Dewalt bušilcom i najmanjom glavom (min. svrdlo 3mm) ali sam tako uništio i sve vodove okolo rupe.
Kristijane rukom probusis.
Lepo ustanes odes kupis svrdlo 0.8mm, ili 1mm, i za 10 min izbusis svaku rupu. samo bez pritiskanja....
A i nikako mi nije jasno kako se mislis baviti elektronikom, a nemas ni busilicu.
Ja sam je i pravio kad je nije bilo gde kupiti...
Kristijane:
ja isto prije nisam imo malu busilicu a ni para da je kupim pa sam oko svrdla namoto izolir traku i dobro stisno u glavu obicne busilice i busio bez problema jedino ako bas jako pritisnem svrdlo proklize po izoliru i uleti u glavu
izvucem ga, malo jace stisnem i ajmo opet
probaj i ti tako ili kupi svrdlo sa zadebljanjem pa stavi na obicnu busilicu
Ja sam na motorić od videa ili sl. stavio rednu stezaljku i u nju borer pa sam tako bušio,nije baš najlakše i treba prakse al odradi svoj posao,treba ga pritisnut na mjesto gdje želiš bušit i upalit da on probuši jer se inače ne izcentrira pa ide sve okolo rupe..