Recimo konkretno, mosfet/igbt drajver (recimo IR2110) pogoni 2xIGBT , koji pogone induktivno opterecenje , napon napajanja IGBT-ova 120V ili malo visi, struja do 20A. IGBT-ovi 55A ,600V kuciste TO-247, necu biti gadljiv i ako imas nesto za 300V i vecu amperazu od 20A
Kako ubijas pikove kod ukljucivanja-iskljucivanja IGBT-ova, kad je induktivno opterecenje ukljuceno(kad nije ) , i na koji nacin PCB mora biti projektovana da mosfet drajveri uopste mogu da rade kako treba, samo toliko
kao sto napisah ide do kolko zelis
a i to pojacalo je sigurno negdje oko 400W rms-a pa nadji neko napajanje od 500w jer primar i trafo moraju bit "jaci"
al za +/-70 nemas mjesta na trafu jedino da uzmes dve E komada i sam napravis kosuljicu
radi,radi..al mi nesto nije jasno...
shunt sam napravio tako da kada kratko spojim izlaz, ampermetar pokazuje 7A.Pali se LED,strujno ogranicenje radi,Regulacija struje takodje.Potenciopetar je u max polozaju.
E sad,kada spojim sijalicu (potendiometar ne diram, ostao je u max polozaju) pokazuje mi 3.2A.( Led ne svijetli).
naso sam neki nacin kako da rjesim onu kontrolu struje u visokoj grani za simetricno napajanje
na principu ovog
ali nemogu nac nigdje ovaj hall effect sensor
kod mene imaju samo hall effect switch a meni treba sensor
nesto kao ovo od honeywell-a ili nesto odavde
pa bi molio ako neko zna gdje toga ima u hrvatskoj
hvala
evo napravio sam neku semu
al je potrebno -5V
CircuitMaker kaze da je sve ok al bi volio da mi neko kaze dal ima koji nedostatak prije nego napravim prototip
malo je lose crtano al jbg. prvi mi put