Dosao sam na ideju da si na vrata sobe stavim elektroničku bravu upravljanu računalom.
Smislio sam tako da na vrata stavim mali željezni stapic sa jedne strane zakvacen oprugom. A na ovratnik
također željezni dio omotan žicom. Te da daj dio sa ovratnika spojim na računalo putem USB ili Serial porta.
Na računalu se napise program koji bi kada unesem tocnu lozinku ne pustao nikakvu struju u taj zeljezni dio. A kada bi se unijela pogresna sifra, ili u stanju pripravnosti (vrata zakljucana) program bi na odabrani port pustao struju te bi tada taj zeljezni dio sa ovratnika postao magnet i privukao dio sa vrata i na taj nacin zakljucao vrata.
Sa vanjske strane sobe provukao bih samo numericki dio tipkovnice, kojega kupim tako - posebnoga, i spojio na USB port na računalu tako da se moze i sa vanjske strane otkljucati/zakljucati.
Također bih zelio staviti dvije ledice (crvena i zelena) koje bi bile sa vanjske strane vrata i bili indikatori dali je lozinka tocno ili pogresno unesena.
Eto to je moja zamisao.
Problem mi je sto nikada nisam programirao takve programe te nisam bas neki ekspert sto se tice toga. Jedino sto sam radio bio je Lightshow.
Ako mi netko moze pomoci ili pak ima bolju zamisao od moje molim vas neka napise. Samo da nije nesto extra skupo.
Hvala