pozdrav svima
imam ir diodu i ir sensor. Kad se prekine ic svjetlo trebao bi upaliti relej.
Pa ako netko ima neku jednostavnu shemu neka pomaga.
IR PREKIDAČ
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: IR PREKIDAČ
Kakav IR senzor? Fototranzistor, fotodioda, IR modul... ?
Shema odasiljaca
Shema prijemnika
Inace se radi o Velleman MK120 kitu. Zamjeni BUZ1 sa relejem i zastitnom diodom.
Shema odasiljaca
Shema prijemnika
Inace se radi o Velleman MK120 kitu. Zamjeni BUZ1 sa relejem i zastitnom diodom.
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Mozda i ovako nesto...
http://img252.imageshack.us/img252/1571/pic0007.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
E sad, obicno se relej aktivira kada ir modul primi signal. Posto tebi treba da se relej aktivira kada se prekine snop, mozes da upotrebis drugi kontakt na releu i efekat je isti
E sad, obicno se relej aktivira kada ir modul primi signal. Posto tebi treba da se relej aktivira kada se prekine snop, mozes da upotrebis drugi kontakt na releu i efekat je isti
evo srži problema.
znači, imam garažna vrata koja su opasna po život, tj. pogoni ih elektromotor koji je jako brz ( već 3 puta mjenjao sam haubu na autu.)
na vrata prilikom postavljanja na cca. 50 cm visine s jedne strane je postavljena ic dioda u pripadajućoj kutijici a s druge ic tranzistor isto tako u kutijici.
elektronika pripadajuća nikad nije montirana jer se montažerima gubi svaki trag.
i
znači, imam garažna vrata koja su opasna po život, tj. pogoni ih elektromotor koji je jako brz ( već 3 puta mjenjao sam haubu na autu.)
na vrata prilikom postavljanja na cca. 50 cm visine s jedne strane je postavljena ic dioda u pripadajućoj kutijici a s druge ic tranzistor isto tako u kutijici.
elektronika pripadajuća nikad nije montirana jer se montažerima gubi svaki trag.
i
hvala sindja1204
provam s ovim pa javim rezultate...
provam s ovim pa javim rezultate...
Garazna vrata, model "Giljotina"