Rf modulator

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
pocetnik
Penjem se :)

Rf modulator

Post by pocetnik »

Moze mi netko rec kako da ispitam koji pin je na ovom rf modulatoru audio, a koji video ulaz. Nasao sam samo gnd i +5V pa sam napravio napajanje sa 7805. I zasto sluzi onaj 5. pin. Evo dole sam okacio slike. Hvala. Kazite mi jos i zasto sluzi onaj prekidac kod kojeg pise EIN i AUS . Ne razumijem njemacki.

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... oard02.jpg
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

daj oznaku i marku tog modulatora sta pise na njemu :shock: pa da pronadjemo na internetu mora da ima upustvo :idea:
DRUG STARI
Pravo uznapredovao :)

Post by DRUG STARI »

vecina se spaja ovako

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... oard02.jpg

vjerovatno je i tvoj medju vecinom
prekidac ti sluzi da lakse pronadjes signal modulatora na TVu, kad je u polozaju ein(ukljuceno) trebao bi umjesto signala koji spajas na audio-video ulaz, prikazat na ekranu vertikalne crne linije, ali neznam sto je njemac mislio pod ein, ukljucen A-V ili crne crte, tako da ces morat ispitat

pozdrav
Last edited by DRUG STARI on 08-06-2006, 18:28, edited 1 time in total.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ako se ne varam i slika i zvuk se prenose preko "TV" izlaza (preko koaksijalnog kabla)
DRUG STARI

Post by DRUG STARI »

MladaNada wrote:Ako se ne varam i slika i zvuk se prenose preko "TV" izlaza (preko koaksijalnog kabla)
istina, samo jesi se pitao pomocu cega se pretvaraju audio i video signal u radijski signal kojeg onda vodis koax kablom :?:
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

e a zaboravio samda kazem kad prikacis napajanje na modulator ovavezno izmeri ostale pinove da se na neki nevraca napon da ti nebi nesto izgorelo(sa cega dovodis signal)
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

lol pa modulator :D
pocetnik

Post by pocetnik »

Hvala na odgovoru pokusati cu tako spojit. A sta mislite koliki bi bio domet tog rf modulatora ako ga iskoristim za odasiljac? Znaci signal dovedem sa nekog VCR-a ili PS-a a na izlaz stavim onu antenu od radija. Bi mogao odbaciti par metara? A kad bi doveo samo audio signal, da li bi onda na TV-u primao samo zvuk? A sta bi tad bilo sa slikom? Bi li bila crna ili sta? Hvala na odgovorima.
pocetnik

Post by pocetnik »

Inace oznake na modulatoru su RF-S4505 EUW Probao sam trazit po netu ali bezuspjesno, pa sam se obratio vama na forumu jer znam da tu ima ljudi koji su voljni pomoci.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

jer znam da tu ima ljudi koji su voljni pomoci.
Uvek :D :wink:

A imao bi samo crnu sliku ako dovedes samo audio a mozda neces nista da imas zato sto neki modulatori nece da puse nijedan signal dok nedoviju video signal kao pobudu.
Dobacio bi par metara sigurno ja sam na video stavljao sobnu antenu i imao sam domet do druge sobe :D
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Stavi pojacalo pa bi mogao dobaciti par desetaka metara.
Post Reply