Jel neko zna prijevod za UNIJUNCTION TRANSISTOR i jel se ovi nalaze u prodaji
u elektroničkim trgovinama ili ih treba tražiti i vaditi iz nekih uređaja i ako da kojih ?
Hvala !
unijunction transistor
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
unijunction transistor
banana
Re: unijunction transistor
Pa gdje si ti cikljamas... nema te dugo!
Priznajem da nisam vidio hrvatski prijevod za UJT (možda Smješko zna!), ali, kako se "junction" prevodi kao spoj, raskrsnica, ali i zglob... dalo bi se nešto skovati, poput ... "jednozglobni tranzistor"... tako, nešto u tom tonu...
Trebalo bi ih biti u prodaji, ipak su na spisku nekih proizvođača, pa probaj potražiti 2N2646, 2N1671, NTE6401 ili NTE6409... Pazi, ima i nekakva programabilna inačica koja se odaziva na PUT, ali to nije isto...
Mislim da ih imam par u garaži... isčupanih iz nečega, valjda iz nekih oscilatornih kola iz starih VCR-a (Grunding?), ali te molim da ne tražiš da to sada kopam
Mislim da će ti biti dovoljno ako kažem da zbog "reda" u garaži držim auto ispred kuće na snijegu...

Priznajem da nisam vidio hrvatski prijevod za UJT (možda Smješko zna!), ali, kako se "junction" prevodi kao spoj, raskrsnica, ali i zglob... dalo bi se nešto skovati, poput ... "jednozglobni tranzistor"... tako, nešto u tom tonu...

Trebalo bi ih biti u prodaji, ipak su na spisku nekih proizvođača, pa probaj potražiti 2N2646, 2N1671, NTE6401 ili NTE6409... Pazi, ima i nekakva programabilna inačica koja se odaziva na PUT, ali to nije isto...
Mislim da ih imam par u garaži... isčupanih iz nečega, valjda iz nekih oscilatornih kola iz starih VCR-a (Grunding?), ali te molim da ne tražiš da to sada kopam

Mislim da će ti biti dovoljno ako kažem da zbog "reda" u garaži držim auto ispred kuće na snijegu...

Shenda, pa gdje te to zatrpa snijeg, nisi valjda u Lici negdje ?...Brate mili, pa ovo vrijeme poludilo
skroz na skroz, jednima poplave, drugima sniježne mećave, trećima požari, bit će da Zemlja mijenja
(rotira) magnetno polje il galaktičko poravnanje il Milankovićevi ciklusi, još kad nas sunčev maximum
sprži pa odu svi visokonaponski trafoi bit će belaja...Zato ja visim po ovim stranim forumima pošto
tamo škvadra jako grize na te overunity, radiant energy i sl. teme koje su recimo na ovom forumu
sasvim zapostavljene...Nešto spomenuh glede toga zadnji put kad sam se javio u vezi pitanja o
analognom multimetru (neki dan sam spalio još jedan
)...To ti je razlog što me ovdje nema, al
nije da nisam aktivan, dapače zaglibio sam u to uže područje elektrotehnike poprilično...Evo kad
već pitaš da ti dam jedan link pa ti vidi na čemu sam se priljepio ko dagnja il prstac i nikako brate
da se odlijepim :http://www.youtube.com/watch?v=sNx6J2uY ... re=related
Pa sad ti meni reci jel ovo dokaz overunitya ili nije ?
I hvala ti za odgovor na postavljeno pitanje !
Pozdrav i morat ću malo češće ovdje svraćati da posjetim stare drugove koji su mi puno pomogli
u mojim prvim elektrotehničkim koracima...Ne zaboravljam ja to, ne brini, a bit će valjda i
prilike da se odužim...Evo npr. baš ovo što sam te pitao je jedna od stvarčica koja bi mogla biti
jedan od malih kamenčića u mozaiku kojim pokušavamo replicirati na malo drugačiji način ono
što je ovaj južnoafrikanac pokazao u svom videu...Ako uspijemo obećavam da ću to objaviti i
na elektrotehnika.ba, a taj datum (ako to uspijemo) sigurno će zlatnim slovima ostati zabilježen...
Na kraju krajeva, odakle je Tesla ?...Ne aludiram na sebe(Bože sačuvaj, ja sam prevelika neznalica),
nego hoću reći da bi vi malo veći znalci, pogotovo koji radite s mikrokontrolerima mogli replicirati
prije ovaj projekt od ovog tipa nego ja i ovi ameri s kojima se nije uvijek lako baš ni sporazumjeti...
Eto, pa sad da vidimo kolko će vas odavdje dignuti ruku i poželjeti sudjelovati u tako nečemu ???
Ako vas bude više od 5 dati ću vam daljnje upute !
Eto Cikljamasa i njegovih eseja, hahahahhaha, sam se sebi smijem, hvala Bogu na ovim stranim
forumima ne mogu ovoliko kenjati jer ne znam na sreću ovih stranaca tako dobro engleski...
skroz na skroz, jednima poplave, drugima sniježne mećave, trećima požari, bit će da Zemlja mijenja
(rotira) magnetno polje il galaktičko poravnanje il Milankovićevi ciklusi, još kad nas sunčev maximum
sprži pa odu svi visokonaponski trafoi bit će belaja...Zato ja visim po ovim stranim forumima pošto
tamo škvadra jako grize na te overunity, radiant energy i sl. teme koje su recimo na ovom forumu
sasvim zapostavljene...Nešto spomenuh glede toga zadnji put kad sam se javio u vezi pitanja o
analognom multimetru (neki dan sam spalio još jedan

nije da nisam aktivan, dapače zaglibio sam u to uže područje elektrotehnike poprilično...Evo kad
već pitaš da ti dam jedan link pa ti vidi na čemu sam se priljepio ko dagnja il prstac i nikako brate
da se odlijepim :http://www.youtube.com/watch?v=sNx6J2uY ... re=related
Pa sad ti meni reci jel ovo dokaz overunitya ili nije ?
I hvala ti za odgovor na postavljeno pitanje !
Pozdrav i morat ću malo češće ovdje svraćati da posjetim stare drugove koji su mi puno pomogli
u mojim prvim elektrotehničkim koracima...Ne zaboravljam ja to, ne brini, a bit će valjda i
prilike da se odužim...Evo npr. baš ovo što sam te pitao je jedna od stvarčica koja bi mogla biti
jedan od malih kamenčića u mozaiku kojim pokušavamo replicirati na malo drugačiji način ono
što je ovaj južnoafrikanac pokazao u svom videu...Ako uspijemo obećavam da ću to objaviti i
na elektrotehnika.ba, a taj datum (ako to uspijemo) sigurno će zlatnim slovima ostati zabilježen...
Na kraju krajeva, odakle je Tesla ?...Ne aludiram na sebe(Bože sačuvaj, ja sam prevelika neznalica),
nego hoću reći da bi vi malo veći znalci, pogotovo koji radite s mikrokontrolerima mogli replicirati
prije ovaj projekt od ovog tipa nego ja i ovi ameri s kojima se nije uvijek lako baš ni sporazumjeti...
Eto, pa sad da vidimo kolko će vas odavdje dignuti ruku i poželjeti sudjelovati u tako nečemu ???
Ako vas bude više od 5 dati ću vam daljnje upute !
Eto Cikljamasa i njegovih eseja, hahahahhaha, sam se sebi smijem, hvala Bogu na ovim stranim
forumima ne mogu ovoliko kenjati jer ne znam na sreću ovih stranaca tako dobro engleski...
banana

Nisam u Lici, ma nisam ni daleko... preko Ličke Plješevice, u Bihaću...
Slijedeći put, prije nego spališ instrument, stavi ga u kutiju... pa kad skupiš dva-tri javi mi adresu da ih dođem pokupiti... Ti ćeš i tako kupit' novi!

Link ti i nije baš neki... jedva sam uspio vidjeti šta tip na videu radi... i nisam baš impresioniran... možda sam jednostavno ostario...

Shenda, ti si se trebao javiti na onaj moj thread o analognom multimetru, pošto
ti očito znaš kako popraviti analogac, tj. ampermetar u analogcu, ajd mi prišapni
kako to ide, a ja ti imam jedno četri,pet novih jeftinijih analogaca iz metroa, al
mislim da od njih četri ne možeš makar su novi napravit ni jednog poštenog, a i
ovaj što mi je sad riknuo nije nešto, kinez kojeg sam u chipoteci platio nekih
šezdesetak kuna, a za ovaj malo bolji (nešto sitno preko sto kuna vrijednosti)
sam dobio zamjenu pošto je bio u garantnom roku...
A to što nisi impresioniran je poprilično čudno, al bio bi impresioniran da si
razumio o čemu se radi, tip je južnoafrikanac i iako je tamo službeni engleski
to je i za ljude koji znaju dobro engleski malo teže za razumjeti šta on to divani,
uglavnom radi se o tome da čovjek preko noći uspije uz pomoć onog toroida i
mosfeta pokačenih oko mikrokontrolera, napuniti akumulator koristeći taj isti
akumulator kao izvor napajanja !!!...Dakle, puni bateriju koristeći njenu vlastitu
snagu...Jedan od rijetkih primjera demonstracije očitog OUa !
ti očito znaš kako popraviti analogac, tj. ampermetar u analogcu, ajd mi prišapni
kako to ide, a ja ti imam jedno četri,pet novih jeftinijih analogaca iz metroa, al
mislim da od njih četri ne možeš makar su novi napravit ni jednog poštenog, a i
ovaj što mi je sad riknuo nije nešto, kinez kojeg sam u chipoteci platio nekih
šezdesetak kuna, a za ovaj malo bolji (nešto sitno preko sto kuna vrijednosti)
sam dobio zamjenu pošto je bio u garantnom roku...
A to što nisi impresioniran je poprilično čudno, al bio bi impresioniran da si
razumio o čemu se radi, tip je južnoafrikanac i iako je tamo službeni engleski
to je i za ljude koji znaju dobro engleski malo teže za razumjeti šta on to divani,
uglavnom radi se o tome da čovjek preko noći uspije uz pomoć onog toroida i
mosfeta pokačenih oko mikrokontrolera, napuniti akumulator koristeći taj isti
akumulator kao izvor napajanja !!!...Dakle, puni bateriju koristeći njenu vlastitu
snagu...Jedan od rijetkih primjera demonstracije očitog OUa !
banana