Quadro CTV-72C10 kvar razvucena slika

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
vlasprem

Quadro CTV-72C10 kvar razvucena slika

Post by vlasprem »

Štovani elektroničari,

svojevremeno sam imao kvar na svom TV-u i uz pomoć ovog foruma je sve riješeno. Zato se nadam da će biti isto tako i sa ovim problemom. Na TV-u iz naslova topica postoji problem horizontalnog i vertikalnog proširenja slike, kao da je cijela slika uvečana i ne može stati na ekran, zbog toga se ne vidi cijeli titl filma ili logo TV stanice. Kada se TV sa daljinskim ugasi zna se nakon gašenja pojaviti bijela vodoravna linija po cijeloj širini ekrana, koja nakon kratkog vremena nestane. Da li ima netko prijedlog što činiti ?

Unaprijed hvala i pozdrav !
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: Quadro CTV-72C10 kvar

Post by stojke369 »

Problem ti je u vertikali. Proveri elektrolite u napajanju vertikale i oko same vertikale. Mozda je i damp nesto zabrljao.
vlasprem

Post by vlasprem »

A što se tiče šeme, da li ima gdje da se skine ?
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by alexa_pg »

Da si napisao koji je tip sasije bilo bi lakse i tebi i nama. Ovako mozemo samo da nagadjamo sta je ugradjeno u tu kutiju.
Pogledaj ovu semu da li ti odgovara. U pitanju je sasija 5N11

Code: Select all

http://elektrotanya.com/skyworth_chassis_5n11_sch.pdf/download.html
Alexa
vlasprem

Re: Quadro CTV-72C10 kvar razvucena slika

Post by vlasprem »

Pozdrav,

evo nakon duže pauze ponovo je aktuelan ovaj problem, do sada nisam ništa mijenjao. A sada znam sigurno da je šasija 5800-A5N110-02, vizuelnim pregledom sam uočio "napireni" elektrolit C32 2200/25, promjenio ga, ali problem je ostao isti. Ušao sam u service meni i probao poboljšati stanje sa parametrima, nešto bolje po vertikali, ali horizontala ostaje i dalje ista. Da ponovim, problem je u tome što se slika povečala i po vertikali i po horizontali, kao da je uključena opcija "zoom". Što dalje ?
Post Reply