e ovako imam problem sa gsm call alarm
znaci sve sam sastavio sa original dijelovima i sve je ok kod prikljucivanja uredaja na 12V (znaci blinka zuta svakih 10-ak sekundi), kad spojim uređaj na sklop svijetli zuta non stop kako i pise u upustvu (prepoznavanje uređaja), e kad spojim on-off na masu crvena blinka nekoliko sekundi brzo i stane skroz,znaci ugasi se skroz, a ne kako pise u upustvu da treba da blinka brzo nekoliko sekundi i da onda nastavi blinkati svakih 0,5 sekundi
(uređaj sam spojio sa siemens m35 mobitelom)
molim za pomoc ako ko zna u cemu je problem
http://www.elektronika.ba/501/gsm-call-alarm/" onclick="window.open(this.href);return false;
pomoc sa gsm call alarm
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: pomoc sa gsm call alarm
zna li iko sta bih mogao biti problem???
joj rijesio sam,on-off treba spojiti,a ja mislio treba samo dodirnuti kao i senzor,ali sad nece da zove kad spojim senzor.
eto sad imam taj problem,zna li ko zasto nece da zove???
eto sad imam taj problem,zna li ko zasto nece da zove???
kao sto gore kaze sve sam rijesio i nece da zove broj kad se spoji tacka senzor na masu
(nista se nedesava). usput cemu sluzi kristal i dali on treba da bude 10 MHz ili 10000MHz
kao sto pise u upustvu i kao sto sam ja stavio ,posto sam vidio na forumu da se spominje
kristal od 10 MHz za siemens i 5 MHz za s.e. telefone
(nista se nedesava). usput cemu sluzi kristal i dali on treba da bude 10 MHz ili 10000MHz
kao sto pise u upustvu i kao sto sam ja stavio ,posto sam vidio na forumu da se spominje
kristal od 10 MHz za siemens i 5 MHz za s.e. telefone
Kristal treba da bude okruglo 10 MHz, a to ti je isto sto i 10.000 MHz
Ako nece da zove, to je vjerovatno zato sto nisi dobro uprogramirao broj koji treba da zove.
Ako nece da zove, to je vjerovatno zato sto nisi dobro uprogramirao broj koji treba da zove.