Hansol H750 Monitor radi samo sekundu a onda sve potamni

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
GluteusMaximus

Hansol H750 Monitor radi samo sekundu a onda sve potamni

Post by GluteusMaximus »

Prvo, hvala na pomoći. Onima koji mi pomognu... ostali nek se tornjaju :D

Situacija je slijedeća, radi se o lcd monitoru, nekakav hansol H750, boktepitaj u kojoj vukojebini proizveden :D

Kad ga uključim u struju, monitor proradi na prvih pola sekunde a zatim se potpuno zatamni, jedva se negdje duboko unutra ocrtavaju obrisi slike. Čak ni kad ga ugasim pa upalim se ne dogodi promjena, tj ne proradi na tih pola sekunde, nego samo kad ga fizički ištekam iz struje pa ponovo uštekam. Iz toga, a i činjenice da imam dva ista pa sam zamijenio pločice :D , znam da je kvar u sklopu od napajanja.

Probao sam izmijeniti sve elektrolitske kondenzatore i diode, ali nema promjene... zanima me da li na osnovu navedenoga ima itko ideju koji neispravni element bi mogao stvarati ovakvu grešku da ne moram ručno svaki element mijenjat, potrajat će vječnost a vjerojatno ću nešto još dodatno i potrgat? :D
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Re: Help! - Monitor radi samo prvu sekundu a onda sve potamni

Post by alexa_pg »

Opisani kvar moze biti u
- stepenu za napajanje
- invertoru
CCF lampe neispravne

Ako si provjerio napajanje i invertor kao sto kazes onda ostaje da je neka od lampi neispravna i elektronika ne dozvoljava da se ukljuci monitor sa neispravnom lampom
Alexa
joinrer

Re: Help! - Monitor radi samo prvu sekundu a onda sve potamni

Post by joinrer »

Ako je sve uredu sto si naveo onda bi najbolje bilo da prelemis inverter i zavojnice koje se nalaze u blizini invertera... Imao sam nekoliko puta problem da jednostavno jedna od zavojnica nije dobro zalemljena i da backlight ne moze da se pokrene, jednostavno i to pokusaj... Mozda pomogne ;)
Post Reply