Po ovoj šemi sam uradio kontrolu otvaranja dvodjelne kapije , stim što sam imao gotov prijemnik
i predajnik na 433mhz sa koderom/dekoderom.Interesuje me jeli neko pisao program za pic16f84
za sklop kao na šemi.
Kontrola vrata sa PIC16F84
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- Attachments
-
- vrata.zip
- (64.35 KiB) Downloaded 302 times
Re: Kontrola vrata sa PIC16F84
Bice najbolje da pitas autora, inace Branko je stari forumas i ovdje je pod nickom branez
Ne mora program biti za ovu šemu , mislio sam na upotrebu pic16f84 za slične namjene
kao koder i dekoder za razne sklopove.Na forumu osim autora ove elektronike za vrata sve
namjene pic16f84 svode se na frekvenciometar,termometar,FLC metar i neke veoma
jednostavne sklopove .Nadam se da će biti i nekih novih namjena i ideja kao naprimjer
alarm za motocikl ili automobil i slično.
kao koder i dekoder za razne sklopove.Na forumu osim autora ove elektronike za vrata sve
namjene pic16f84 svode se na frekvenciometar,termometar,FLC metar i neke veoma
jednostavne sklopove .Nadam se da će biti i nekih novih namjena i ideja kao naprimjer
alarm za motocikl ili automobil i slično.
Zašto bi se u alarmu za auto ili motocikl morao koristiti PIC16F84, kad ima i puno jednostavnijih rješenja Inače, posao koji obavlja taj PIC u navedenim sklopovima je puno zahtjevniji nego onaj što bi mogao ili trebao obavljati u alarmu.
@alpino005, bice mi drago da vidim neki tvoj projekat na ovom forumu a mislim da to misljenje dijelim i sa ostalim forumasima
Kontrola vrata PCB bez PIC16F84
PCB za gore navedenu kontrolu vrata (osnovni dio) bez PIC16F84.Korišten Fido cad.
Ko želi može modifikovati prema svojim željama.
Ko želi može modifikovati prema svojim željama.
- Attachments
-
- fcwin096.zip
- (468.09 KiB) Downloaded 214 times
-
- Opcije.zip
- (206.58 KiB) Downloaded 226 times
-
- kontrola vrata pcb.zip
- (3.55 KiB) Downloaded 231 times