Pozzz!! Ljudi htjeo bi znati scim se pune one baterije u onim lampama za punjenje....
Nekki dan sam izvadio taku jednu i vidio da se mogu puniti imaju neke pipke.... Samo neznam scim tacno i razmjeru znam da je neka kiselina..
Pa ako moze da mi neko recepturu dadne...
Baterija 6V
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Baterija 6V
Da bi ti bilo tko dadnuo bilo kakvu recepturu, prvo ti moraš dadnuti više podataka o toj bateriji, a najbolje bi bilo da je uslikadneš pa da vidnemo o čemu se radi. Želiš li ti nju nadopuniti kiselinom ili je želiš puniti strujom?
Re: Baterija 6V
Znaci baterija lici na akumulator od motora ko kod skutera te velicine... Hocu da je napunim kiselinom pa onada da je napunim strujom...
http://yfrog.com/f5showmw090985replacementj" onclick="window.open(this.href);return false;
vako ona izgleda..
vako ona izgleda..
http://yfrog.com/5tp09111019370001j" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo je ovo je sad je maloprije sasliko ima izgleda 3 komore...
Nepise nist na njoj...
Evo je ovo je sad je maloprije sasliko ima izgleda 3 komore...
Nepise nist na njoj...
To ti je vjerojatno gel-akumulator, olovni. Oni nisu predviđeni za dolijevanje bilo kakve kiseline jer imaju "kiselinu" u obliku gela (želatine). Pokušaj izmjeriti napon i ako ima blizu 6V moguće je da je ispravna. Ako ima puno niži napon, onda je malo vjerojatno da je ispravna. Ako ima napon blizu 6V onda je možeš pokušati napuniti, ali pod nadzorom. Treba ti laboratorijski izvor s mogućnošću ograničenja struje, a ako ga nemaš onda skini datasheet od L200 naponskog regulatora. U tom datasheetu imaš sve potrebno za sagraditi punjač za tu bateriju. Preporučam da proučiš gel-tehnologiju uz pomoć Gugla.
U Elektoru br. 05 iz 1999. godine imaš opisan projekt punjača gel-akumulatora ili točnije "Sealed Lead-Acid (SLA) Battery Charger".
U Elektoru br. 05 iz 1999. godine imaš opisan projekt punjača gel-akumulatora ili točnije "Sealed Lead-Acid (SLA) Battery Charger".