problem senzor
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
problem senzor
Molim pomoć, izradio sam nekoliko manjih uređaja koji reagiraju na pokret u nekom prostoru te potom nazivaju određeni broj prilikom veze uključi se mikrofon i čuje se zvuk u štičenom prostoru. sve je dobro radilo dok uređaj nisam instalirao u manjem ugostiteljskom objektu gdje ima više električnih aparata( kafe aparat, ledomat,aparati igre na sreću itd.) pa se sada uređaj nekontrolirano uključuje, problem je najvjerojatnije u pir senzoru koristim visonic senzor jer kad njega isključim uređaj sam po sebi ne poziva več samo kada je senzor uključen mislim da je problem u napajanju senzora 12 volti (nemam neku filtraciju) tj. da se zbog uključivanja nekih uređaja u objektu po noći stvaraju smetnje u napajanju što se možda odražava na rad tj. ukljućenje senzora. molim ako tko ima iskustva ili je imao sličan problem neka pomogne i kako da napravim filtraciju napona ako je to problem. pozdrav svim forumašima.
Re: problem senzor
Eto sam si naveo u cemu je problem...
Filtracija se obicno radi kondezatorima...
Mada ne nam kakav je izlaz sa senzora, ako je relejni, otvoren kolektor ili sl, pa je moguce da i tu nastaju smetnje. Zato pogledaj da li se izlaz senzora aktivira ili ne.
Filtracija se obicno radi kondezatorima...
Mada ne nam kakav je izlaz sa senzora, ako je relejni, otvoren kolektor ili sl, pa je moguce da i tu nastaju smetnje. Zato pogledaj da li se izlaz senzora aktivira ili ne.
na izlazu ima rele problem je u tome kada uređaj donesem kući i promatram ga nema smetnji i uključenja imam takve uređaje i u nekim trgovinama i nema problema samo u tom malom objektu a nemogu tamo provodit vrijeme poslije zatvaranja da čekam što če izazvat smetnju . da li ima kakav ic sigurno ima i koji da stavim u filtraciju ili da to izveden pomoću kondenzatora i nekih zavojnica neznam nisam to nikad radio.
molim prijedloge.
molim prijedloge.
Ako koristis NO kontakte definitivno ti treba kondezator izmedju mase i ulaza, i dosta jaci pull up.
Zavojnice ti bas i nece puno pomoci...
Kad bi postavio semu, onda bi ti mogli raci sta je problem, tj sta bi moglo biti uzrok problema.
Zavojnice ti bas i nece puno pomoci...
Kad bi postavio semu, onda bi ti mogli raci sta je problem, tj sta bi moglo biti uzrok problema.