problem senzor

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
damir1
Napredujem
Napredujem

problem senzor

Post by damir1 »

Molim pomoć, izradio sam nekoliko manjih uređaja koji reagiraju na pokret u nekom prostoru te potom nazivaju određeni broj prilikom veze uključi se mikrofon i čuje se zvuk u štičenom prostoru. sve je dobro radilo dok uređaj nisam instalirao u manjem ugostiteljskom objektu gdje ima više električnih aparata( kafe aparat, ledomat,aparati igre na sreću itd.) pa se sada uređaj nekontrolirano uključuje, problem je najvjerojatnije u pir senzoru koristim visonic senzor jer kad njega isključim uređaj sam po sebi ne poziva več samo kada je senzor uključen mislim da je problem u napajanju senzora 12 volti (nemam neku filtraciju) tj. da se zbog uključivanja nekih uređaja u objektu po noći stvaraju smetnje u napajanju što se možda odražava na rad tj. ukljućenje senzora. molim ako tko ima iskustva ili je imao sličan problem neka pomogne i kako da napravim filtraciju napona ako je to problem. pozdrav svim forumašima.
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: problem senzor

Post by pedja089 »

Eto sam si naveo u cemu je problem...
Filtracija se obicno radi kondezatorima...
Mada ne nam kakav je izlaz sa senzora, ako je relejni, otvoren kolektor ili sl, pa je moguce da i tu nastaju smetnje. Zato pogledaj da li se izlaz senzora aktivira ili ne.
damir1
Napredujem
Napredujem

Post by damir1 »

na izlazu ima rele problem je u tome kada uređaj donesem kući i promatram ga nema smetnji i uključenja imam takve uređaje i u nekim trgovinama i nema problema samo u tom malom objektu a nemogu tamo provodit vrijeme poslije zatvaranja da čekam što če izazvat smetnju . da li ima kakav ic sigurno ima i koji da stavim u filtraciju ili da to izveden pomoću kondenzatora i nekih zavojnica neznam nisam to nikad radio.
molim prijedloge.
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

Ako koristis NO kontakte definitivno ti treba kondezator izmedju mase i ulaza, i dosta jaci pull up.
Zavojnice ti bas i nece puno pomoci...
Kad bi postavio semu, onda bi ti mogli raci sta je problem, tj sta bi moglo biti uzrok problema.
Post Reply