LCD Monitor

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
joinrer

LCD Monitor

Post by joinrer »

Pozdrav svima, naime upravo radim na jednome lcd monitoru na kojemu se cip poceo odvajati sa ploce i jedna nozica je kompletno odvojena, kada malo pritisnem cip prema ploci izmedju nozice i ploce dodje do spoja e sada mene zanima, da li smijem koristiti trenutno lijepilo da zalijepim navedeni kontakt jer se u blizini nalazi jos drugih kontakta, a posto su u pitanju osjetljivi elementi da li ce trenutno lijepilo prouzrokovati neke smetnje???
Pokusao sam zalemiti doticni spoj ali to mi nije poslo za rukom posto je prekid specifican...

Inace se dugo ovim bavim ali nebih da testiram nesto u sto nisam siguran, pa ako moze misljenje nekoga tko je 100% siguran!
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: LCD Monitor

Post by elektor »

Daj ako možeš slikaj problem.
Mislim da bi ovo bilo najbolje riješiti vrućim zrakom..Napiši od kuda si možda blizu tebe živi netko ko ima lemilicu na vrući zrak
joinrer

Post by joinrer »

Evo kakav je problem, vod sa ploce se kompletno odvojio od nozice... tako da vruci zrak nebi pomogao... jedini nacin da proradi je da necim pritines cip prema ploci pa sam ja mislio da to uradim pomocu trenutnog lijepila... Ali ocito to nebi islo... Jel ja mogu umjesto tog voda zalemiti zicu na nozicu cipa i na plocu???
Posto je to digitalni signal oce li biti nekih problema?
Ford
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Ford »

@elektor ti je napisao da naslikaš i priložiš sliku...
pa će svakako biti lakše dati odgovor.
:idea:
joinrer

Post by joinrer »

Problem rijesen, uz mnogo muke uspio sam nalemiti nozicu cipa... uglavnom sada sve radi...
Svima hvala na pomoci ;)
Post Reply