Kulinarstvo i recepti
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- MladaNada
- Stariji član
Evo jedan recept (jednostavan , za elektronicare
) :
Urmasice (sa kokosom , moze i bez njega):
SASTOJCI:
250 grama margarina
2 jajeta
600 grama šećera
400 grama brašna
100 grama kokosa
1 prašak za pecivo
kora limuna
NACIN PRIPREME
Umutiti margarin, dodati jaja i 100 grama šećera. Izrendati koru limuna, dodati prašak za pecivo, brašno i kokos i sve skupa zamesiti u testo, oblikovati u urmašice i ispeći. Od preostalog šećera i čaše vode skuvati sirup i njime preliti urmašice kada se ohlade.
Evo recept za BRZI
rolat od cokolade , isto jednostavan , a ukusan:
SASTOJCI:
80 grama cokolade za kuvanje
5 jaja
80 grama secera u prahu
1 vanilin secer
2 dl slatke pavlake
NACIN PRIPREME
Belanca umutite u čvrst sneg. Žumancima dodajte šećer u prahu i penasto umutite. Pri kraju dodajte istopljenu čokoladu za kuvanje. Promešajte pa dodajte kašiku po kašiku snega od belanaca. Ovu masu sipajte u pleh obložen flis-papirom i stavite da se peče. Dok je još vruća, koru (s papirom) urolajte i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite slatku pavlaku s vanilin šećerom. Kad se kora ohladi, razmotajte je, premažite umućenom slatkom pavlakom i ponovo urolajte. Ostatkom slatke pavlake možete ukrasiti ovu poslasticu i spolja

Urmasice (sa kokosom , moze i bez njega):
SASTOJCI:
250 grama margarina
2 jajeta
600 grama šećera
400 grama brašna
100 grama kokosa
1 prašak za pecivo
kora limuna
NACIN PRIPREME
Umutiti margarin, dodati jaja i 100 grama šećera. Izrendati koru limuna, dodati prašak za pecivo, brašno i kokos i sve skupa zamesiti u testo, oblikovati u urmašice i ispeći. Od preostalog šećera i čaše vode skuvati sirup i njime preliti urmašice kada se ohlade.
Evo recept za BRZI

SASTOJCI:
80 grama cokolade za kuvanje
5 jaja
80 grama secera u prahu
1 vanilin secer
2 dl slatke pavlake
NACIN PRIPREME
Belanca umutite u čvrst sneg. Žumancima dodajte šećer u prahu i penasto umutite. Pri kraju dodajte istopljenu čokoladu za kuvanje. Promešajte pa dodajte kašiku po kašiku snega od belanaca. Ovu masu sipajte u pleh obložen flis-papirom i stavite da se peče. Dok je još vruća, koru (s papirom) urolajte i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite slatku pavlaku s vanilin šećerom. Kad se kora ohladi, razmotajte je, premažite umućenom slatkom pavlakom i ponovo urolajte. Ostatkom slatke pavlake možete ukrasiti ovu poslasticu i spolja
Da otvorimo temu kako se ocistiti od grabljivica i stetocina u vocnjaku i njiviEEE kad odem na more , kad sazriju narandze pa kad uskocim kod komse u vocnjak... ja i drug sa dva ranca i dve kese...

spojimu 15-30 kv oko vocke da on nevidi i neki senzor kada pipne vocku da ga strefi munja u guzicustojke369 wrote:Da otvorimo temu kako se ocistiti od grabljivica i stetocina u vocnjaku i njiviEEE kad odem na more , kad sazriju narandze pa kad uskocim kod komse u vocnjak... ja i drug sa dva ranca i dve kese...![]()
![]()
Ja bi patron od lovacke puske napunio solom pa kad pripucas osolis im turove i ima da se cesaju mesec dana
![]()
![]()

JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
ja nikad nista nisam dobio iz vishiya ili kako go ali sam ponovo narucio pa ce da vidimoMladaNada wrote:Greska , mislio si 1000 amperanebi trebalo preko 100ampera![]()
![]()
Dobio sam uzorke iz TI -a , nesto su premale komponente , najcudniji mi je digitalni temp. senzor. Je li iko dobio iz Vishay-a ista , ako jeste koliko dugo je trebalo da stigne?
@ ampere stavite toliko da od njega ostane samo prah ili gnojivo da pomogne piljci

JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM