Imam navedeni laptop i vjerovatno kad je nosen na more,stresao se ili sta vec, ugl. od tad mi je poceo da pravi problem sa displayom... kad radi malo duze(pola sata-sat) ekran potamni,vidi se al je skroz taman...
sta bi moglo biti i gdje popraviti ?
Hp dv4000 pavilion problem
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Hp dv4000 pavilion problem
mnogo si me obradovao
Pozdrav,
ne mora biti tako skupa poravka... da li si resio problem vec?
Radi se o naponskoj ili strujnoj zastiti koja se nalazi na inverteru, nakon duzeg vremena, iskljuci neonku.
Uzrok je ili los inverter ili neonka. uglavnom, resivo je za 30-60e otprilike...
Ako nisi resio problem jos, javi se... poz!
ne mora biti tako skupa poravka... da li si resio problem vec?
Radi se o naponskoj ili strujnoj zastiti koja se nalazi na inverteru, nakon duzeg vremena, iskljuci neonku.
Uzrok je ili los inverter ili neonka. uglavnom, resivo je za 30-60e otprilike...
Ako nisi resio problem jos, javi se... poz!
nije tako skup i nerjesiv problem...ako je neonka imam ti ja za 15.4' ekran neonku...malo ju je nezgodno za prominiti jer je vrlo tanka ali uz malo paznje da se zamjeniti...a ako je do invertera nije ni on strasno skup...najjednostavnije je da neonku prespojis na drugi inverter (od nekog drugog laptopa) te vidis da li ce se isto ponasati...ako bude isto onda je sigurno do neonke...ako ne onda je do invertera
Cirkus Kolorado :D
Imam i ja neonku,jedna mi je pukla kod vađenja,a ova je cjela... A kod inventera?
"cuksi" -> "dino_kc"