kao prvo nemojte se smijati

radim u jednoj firmi i svaki puta kad dodjemo na glavno skladiste prvo moramo pozvoniti i onda cekati doslovno kao budale jel netko cuo zvono da nam pritisne gumb da se kapija otvori,a u drugom slucaju jel ima nekog u dvoristu sa daljinskim u obliku privjeska da nam otvori i tako svaki hebeni puta kad idemo tamo.vise mi je dopizdilo.
e sad vas pitam kako snimiti na laptop taj signal od daljinskog koji otvara vrata,prije dok sam bio mali sam na svoj stari komp u zvucnu utakao obicnu bakrenu zicu i sa njome sam mogao uhvatiti elektromagnetske smetnje od npr kuhinjskih aparata ili kad bi komso upalio busilicu

naravno sve se to zapisivalo u program za obradu zvuka.to je bilo cisto eskperimentiranje i nista vise.
ja vas pitam jel se moze preko ulaza za mikrofon uhvatiti taj signal od daljinskog za vrata kad bi na ulaz od mikrofona stavio nekakvu antenu.jednostavno taj signal zapisati u nekom programu za snimanje zvuka i onda ga jednostavno pretvoriti u mp3 i tu istu antenu prebaciti na audio izlaz i obrnuti postupak znaci sad taj snimljeni signal emitirati da se vrata otvore?
bez smijanja

ovo nije namjenjeno nikakvim ilegalnim radnjama jednostavno mi je vise dopizdilo cekati pred vratima svaki puta ko budala da mi se netko smiluje