hvatanje elektromagnetskih valova zvucnom karticom

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
crozoki
Posts: 3
Joined: 07-09-2010, 18:49

hvatanje elektromagnetskih valova zvucnom karticom

Post by crozoki »

kao prvo nisam znao kako bi dao naslov temi,nadam se da sam pogodio u srz :)
kao prvo nemojte se smijati :)
radim u jednoj firmi i svaki puta kad dodjemo na glavno skladiste prvo moramo pozvoniti i onda cekati doslovno kao budale jel netko cuo zvono da nam pritisne gumb da se kapija otvori,a u drugom slucaju jel ima nekog u dvoristu sa daljinskim u obliku privjeska da nam otvori i tako svaki hebeni puta kad idemo tamo.vise mi je dopizdilo.
e sad vas pitam kako snimiti na laptop taj signal od daljinskog koji otvara vrata,prije dok sam bio mali sam na svoj stari komp u zvucnu utakao obicnu bakrenu zicu i sa njome sam mogao uhvatiti elektromagnetske smetnje od npr kuhinjskih aparata ili kad bi komso upalio busilicu :)
naravno sve se to zapisivalo u program za obradu zvuka.to je bilo cisto eskperimentiranje i nista vise.
ja vas pitam jel se moze preko ulaza za mikrofon uhvatiti taj signal od daljinskog za vrata kad bi na ulaz od mikrofona stavio nekakvu antenu.jednostavno taj signal zapisati u nekom programu za snimanje zvuka i onda ga jednostavno pretvoriti u mp3 i tu istu antenu prebaciti na audio izlaz i obrnuti postupak znaci sad taj snimljeni signal emitirati da se vrata otvore?
bez smijanja :)
ovo nije namjenjeno nikakvim ilegalnim radnjama jednostavno mi je vise dopizdilo cekati pred vratima svaki puta ko budala da mi se netko smiluje :)
Shenda

Re: hvatanje elektromagnetskih valova zvucnom karticom

Post by Shenda »

:lol: :lol: :lol:

Moram se smijati! Ideja uopće nije loša, samo... nije ostvariva!

Taj "daljinski u obliku privjeska" obično radi na frekvi od 433MHz, što debelo prelazi preko granice frekventnog opsega zvučne kartice! :cry:
Čak i da uspiješ nešto snimiti na toj frekvenciji, signal je kodiran u daljinskom, pa dekodiran u prijemniku... tako da su šanse da to što snimiš prijemnik i prepozna kao naredbu - minimalne...

Druga mogučnost je da je daljinski IR... to pak radi na 36kHz i više... što je "samo" dvostruko viša frekvencija od audio frekvi! To bi se dalo snimiti i reproducirati nekim palmtopom sa IR portom! :wink:

Komšina bušilica i kuhinjski aparati rade smetnje u audio spektru, to je razlog zašto ih čujemo i zašto si mogao da ih snimiš zvučnom karticom!
frwgrg
Napredujem
Napredujem
Posts: 134
Joined: 31-01-2009, 20:43

Re: hvatanje elektromagnetskih valova zvucnom karticom

Post by frwgrg »

mozda moze ono da napravi nesto sto ce slati sve kombinacije sifri na 433 mhz.. (kao sto sam video na ovom sajtu, bilo je postavljeno u novostima shema, uredjaj koji salje sve moguce kodove na frekvenciji kucnog zvonca, i aktivira sva bezicna zvona u okolini) Ali samo neznam koliko ce to trajati, ja sam negde video da ti mali daljinci na 433 mhz salju 32-bitne kodove... sad kolko tu kombinacija ima...
User avatar
Smjesko
Stariji član
Stariji član
Posts: 4012
Joined: 26-12-2005, 17:12

hvatanje elektromagnetskih valova zvucnom karticom

Post by Smjesko »

A što ne nazoveš mobitelom toga tko ima daljinski za otvaranje vratiju, da ne čekaš ispred :?: :ohno:
sashko
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)
Posts: 370
Joined: 29-03-2010, 13:56
Location: GRAD EXITA

Re: hvatanje elektromagnetskih valova zvucnom karticom

Post by sashko »

hahahahha ,smejsko coek zakon, ahahahhahahahah,brao :):)
Post Reply