Mislim da naslov sve govori ali da malo pojasnim
Kad upalim tv slika bude plava, ko da sam stavio plavu foliju preko ekrana. Pa bi zamolio nekog da mi objasni u čemu je problem i naravno kako da ga popravim?!
Plava slika na tv-u
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Plava slika na tv-u
RGB stepen. CRT ploca. Ekran.
Kod mene ti je bio isti problem samo što sam imao zelenu sliku, na RGB ploči izgorili tranzistori od crvene i plave. Otvori telku nađi ploču, vidi koji su tranzistori, i zamijeni ih
ako nisu tranzistori moze biti i konektor koji se spaja rgb plocica sa katodnoj cevi , ja sam imo vakov problem resio sam ga sa novom konektor
A gdje se nalazi ta RGB ploča?kyzo wrote:Kod mene ti je bio isti problem samo što sam imao zelenu sliku, na RGB ploči izgorili tranzistori od crvene i plave. Otvori telku nađi ploču, vidi koji su tranzistori, i zamijeni ih
http://sharp3d.net/dump/neogeo/otherDials.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
eto je na linku
eto je na linku
Ne mora uopste da bude na katodnoj cijevi. Zavisi o kom se TV aparatu radi. Bilo bi dobro ako bi pokretac teme dao info o kom se tipu aparata radi.
Na tvoje pitanje "...kako da ga popravim?..." odgovor je samo jedan. Ponesi aparat u neki od servisa da ti to kolege lijepo zavrse na obostrano zadovoljstvo.
Na tvoje pitanje "...kako da ga popravim?..." odgovor je samo jedan. Ponesi aparat u neki od servisa da ti to kolege lijepo zavrse na obostrano zadovoljstvo.
Alexa