Posto ste vi uvazeni kolega bili tako 'fini' i dosta toga rekli red je da i ja kazem neke stvari
koje vi pogresno protumaciste pa idemo redom
1.Napraviti demodulato zar ovako iznimnu veliku frek od 1GHz je vrlo vrlo tesko ako bi se
nesto moglo iskoristi iz nekog resivera onda ok super jos bolje a svaki satelit ima svoj kod da kazemo
tj podatak koji tacno definise o kojem satelitu se radi
2.mjerenje svih fizickik velicina je relativno u odnosu na referentnu tacku a ta referentna tacka zbog uticaja okoline je varijabilna
kisa snijeg sunce itd najbolje je naravno mjerenje jacine signala
3.Sateliti se NE nalaze na jednoj ravni nalaze se na jednoj paraboli primjer astra ima vertikali otklon 33,7
dok intelsat ima 28 stepen od astre E ili W opada vertiklani ugao pogledaj sam ako ne vjerujes
naravno da bi bilo dobro da ima vertikalni pomak ali zahtjevamo jos veciteret na samoj cijevi motora ali
to je rjesivo.
4.razlog zasto sam trazio sorce code je kolega sto je SkyStar 2 katrica vrlo mocan i komplikovan modul da kazem
zasto da ja sad izmisljam toplu vodu ono sto ja razumijem jeste da ti meni govoris ne moj koristiti
mikrokontrolere izmisli svoje mislim da bi smo bili u koraku sa vremnom moraju se napraviti neki iskoraci
u tehnologiji neke faze i razdoblja moraju biti preskocene jeli da sad izvodim pojacala sa el cijevima umjesto
sa tranzistorima ili vec OPAMP-ima ne znam vi meni recite
citiram "tvoj" robot bio produkt 70-90% tudjeg rada i "istrazivanja" , zanimljivo ali nista cudno
pa de vi meni recite koliko ste vi udjela imali u bilo kojem vasem projektu mislim ili bilo ko od nas
jeste li vi mozda napravili taj mikrokontroler u nekoj novoj planarnoj tehnologij ne zelim da vrijedjam
ali vi tako govorite recite mi mislim dajte razuman odgovor jeli koristite Pc da programirate MCU
pa nije li jedan dio vaseg projekta zasluzan fucking Microsoft da i njeg pominjemo ili neki programer
koji napravi onaj IC-Prog mislim ne vidim svrhu ove vase recenice eto vi posto ocete da kazete da ne radite
tako da izgleda radite sve sami bas bi volio da vidim vas manualni programator i vas licno izradjeni MCU
i sve ostalo mozda ja i grijesim ali pokazite drugcije..ili pogresno tumacim?????
5.objasnite vi meni ovu recenicu ali stvarno objasnite:
covijek mora da uci od drugih ali ne da srce rijesenja projekta kopira
pa za primjer uzmimo dva satelita napravljena u NASA i SUJUZO ili ESA ili neka treca astro agencija
svi sateliti koji rade u polarnoj ili geostacionarnoj osi rade na isit nacin znaci ako neko treci napravi
satelit koji ima potpuno drugciji dizaj potpuo drugcijie sve ama bas sve osim sto obavlja iste funkcije
vi kazete da je srce takog satelita kopirano odkuda vi to znate mislim ima li to smisal zakljucivati ako
dvije stvari obavljaju istu f-iju to treba da znaci automatski da su kopije jedna druge ili vec
mislim u globalu isto je rjesenje ili smo sad mi to ustanju da izmisljamo nesto totalno novo misim odakle nam
sredstva za tako nesto....
'sta ti mislis kao buduci strucnjak ili te uce da je to tvoja buducnost , vijerojatno ??.
Pa ti najprije napravi nesto skromniji uredjaj od roborove ruke [ s 5 prstiju] kao sto je
autopozicioner[ koji si vec zapoceo] hor/ver posmaka '
Kao prvo vi niste tu da vidite sta mene uce niti sam ja tamo da vidim sta vas uce u ostalom
ja vas nisam vredjao sto se tice vaseg zvanja mislim nije to korektno i fer sa vase strane
vi jednostavo izgleda ocete da kazete da je moje znanje malo ili jos manje mislim ponasate se tako oholo prema svemu
a kako mene uce na mom maticnom fakultetu to valjda ja znam a ne VI u Hrvatskoj tamo sta VI znate
sta ja radim kod doma i sta je moja buducnost mislim ja necu biti nekuturan pa vas poceti da vrijedjam
u ostalom vi meni recite da svo znanje imate o ovom svijetu nije ostvastina nasih predaka ili vi ste
vi sve sami shvatili na svoj nacin i niko nije naucio vas bilo sta mislim kad pisete vi koristite necije
znakove osobe koja izmisli ovo pismo mislim sve sto koristimo osim naseg mozga je tudje:(
nadam se da nisam bio previse strog ali vi ste poceli sa kritikama
best regards to all