Pomoc oko odabira smera na Elektronskom fakultetu

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
acaelfak

Pomoc oko odabira smera na Elektronskom fakultetu

Post by acaelfak »

Pozdrav,

Slucajno sam naleteo na ovaj sajt, pa sam odlucio da postavim neka pitanja.
Upisao sam prosle godine Elfak u Nisu i ocistio godinu sa dobrim prosekom. Zavrsio sam Gimnaziju "Bora Stankovic" u Nisu kao vukovac.
Sada, na pocetku druge godine fakulteta, trebalo bi da izaberemo smer. Bas oko toga bih zeleo neki savet. KOJI SMER DA UPISEM???
Glavni problem je u tome sto mi nije bas poznato sta se radi na kom smeru. Jedino znam za Racunarstvo i informatiku, jer sam to radio u gimnaziji.

Na Elfak-u postoje sledeci smerovi:

Elektronika i mikroprocesorska tehnika - U sustuni, posto dolazim iz gimnazije, ne znam bas o cemu se radi i koliko je perspektivno. A postoji mogucnost da ga upisem, pa bih zeleo da mi neko da odgovor sta ovaj smer podrazumeva.

Elektroenergetika

Telekomunikacije

Upravljanje sistemima

Računarstvo i informatika - Za ovaj smer sam posebno zainteresovan, kao i za elektroniku. On mi je trenutno najblizi. Pretpostavljam da je to zato sto sam jedino to radio malo u srednjoj skoli i znam o cemu se radi.

Mikroelektronika i mikrosistemi - Ne znam u cemu je razlika izmecu smera "Elektronika i mikroprocesorska tehnika" i ovog smera.

Voleo bih da neko odvoji malo vremena i da mi neki savet. Jer nisam siguran sta hocu. Mozda ce mi vasi saveti pomoci da izaberem cime cu se baviti u zivotu.

Hvala unapred!
Post Reply