Pozdrav svim forumasima =)
Neki dan sam se zainteresirala za programiranje PIC-eva, tj. dosta dugo me drzi ali sam tek nekidan pocela. Zanimalo bi me kako mogu preko AT komandi upravljati mobitelom, a time i PIC-om, ali prvo ovo za mobitel me zanima.
Recimo na internetu nisam uspjela naci nikakve AT komande za svoj mobitel HP iPAQ 514.
E sad, ako itko zna i kad ih nadem kako ja to mogu "ubaciti" u mobitel? Putem kojeg programa (jel je Hyper Terminal?) I jel bi mi itko mogao napisati najmanji programcek pomocu tih at komandi da uopce vidim kako se to radi? (dalje cu probati sama nauciti)
Uostalom ako znate neku stranicu gdje je to od samog pocetka objasnjeno (po mogucnosti na hrvatskom ili engleskom) bilo bi super. Samo vas molim da mi ne pisete google ti je jedan od najboljih frendova sve tamo mozes naci, jer sam trazila i nisam nasla (ocito nisam dovoljno dobro trazila), znaci "cisti" link gdje se nalaze materijali za ucenje, a ne http://www.google.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala =)
AT Command set
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- ChaosChick
Re: AT Command set
Ako hoces da se igras sa MCU i AT komandama lakse za pocetak neki SIEMENS telefon npr. M35 ili sl.E sad mora opet google jer ima koliko hoces setova AT komandi za pomenute telefone.
Da zaboravih najjednostavniji a najbolji prg. za komunikaciju GSM PC je ovaj:
http://www.elektronika.ba/509/serial-port-ng/" onclick="window.open(this.href);return false;
TRAX-ov proizvod.
http://www.elektronika.ba/509/serial-port-ng/" onclick="window.open(this.href);return false;
TRAX-ov proizvod.
- ChaosChick
E hvala =)
jel bi ti bio problem napisat neki mali programcek (nije bitno kakav, samo da mi se recimo nekaj na mobitelu pojavi neka porukica il tak nesto, jednostavno) da u biti vidim rezultat na zaslonu mobitela ili da cujem neki zvuk. molim te, ako znas...
jer u biti niti neznam kako se pise neki program, do sada sam programirala nesto malo u c++, microbasic-u i sad ucim asembler...jedino me muce ove at komande :S
jel bi ti bio problem napisat neki mali programcek (nije bitno kakav, samo da mi se recimo nekaj na mobitelu pojavi neka porukica il tak nesto, jednostavno) da u biti vidim rezultat na zaslonu mobitela ili da cujem neki zvuk. molim te, ako znas...
jer u biti niti neznam kako se pise neki program, do sada sam programirala nesto malo u c++, microbasic-u i sad ucim asembler...jedino me muce ove at komande :S
Tako ensto je jako tesko izvesti. Jer at komande sluze iskljucivo za kontrolu modema na telefonu.
At komanda nije nista dtugo do najobicniji string koji posaljes na seriski port.
Ja nemam primera bas ni za jedan jezik koji si nabrojala. Ali to ti izgleda ovako:
posaljes "AT",<CR> (CR ti je ascii 13)
i cekas da primis OK.
E sada kod nekih modema je ukljucen eho pa onda primis sta si poslala pa odgovor OK.
Najboilje ti je uzmi traxov program, ili slican komunikator, podesi da na kraju salje samo CR, i izaberi port pa vidi sta se desava.
Gore sam ti napisao kako proveriti komunikaciju.
Kod podesavanja probaj 2400,n,1 ili 9600,N,1 ili 115200,N,1.
Skoro svi modemi imaju i auto baundrate. Ali vecina modema po fabrickim postavkama je postavljena na fiksnu brzinu, i uglavnom je neka od te tri.
At komanda nije nista dtugo do najobicniji string koji posaljes na seriski port.
Ja nemam primera bas ni za jedan jezik koji si nabrojala. Ali to ti izgleda ovako:
posaljes "AT",<CR> (CR ti je ascii 13)
i cekas da primis OK.
E sada kod nekih modema je ukljucen eho pa onda primis sta si poslala pa odgovor OK.
Najboilje ti je uzmi traxov program, ili slican komunikator, podesi da na kraju salje samo CR, i izaberi port pa vidi sta se desava.
Gore sam ti napisao kako proveriti komunikaciju.
Kod podesavanja probaj 2400,n,1 ili 9600,N,1 ili 115200,N,1.
Skoro svi modemi imaju i auto baundrate. Ali vecina modema po fabrickim postavkama je postavljena na fiksnu brzinu, i uglavnom je neka od te tri.
Mislim da je ovo tematika za Vas.
Ja sam iz HR ( Zagorje ), potpuno novi u ovome.
Moj je problem: kako povezati "Uređaj sa COM portom na PC " preko dva GSM modema Roundsolution TER-GX 104S.
Imam brdo dokumentacije i Software za te uređaje, ali nažalost nisam stručnjak kako to napraviti.
Svaki savjet je dobrodošao, a onome tko mi riješi ovaj problem dajem za uslugu 2 kom istih uređaja.
Ja sam iz HR ( Zagorje ), potpuno novi u ovome.
Moj je problem: kako povezati "Uređaj sa COM portom na PC " preko dva GSM modema Roundsolution TER-GX 104S.
Imam brdo dokumentacije i Software za te uređaje, ali nažalost nisam stručnjak kako to napraviti.
Svaki savjet je dobrodošao, a onome tko mi riješi ovaj problem dajem za uslugu 2 kom istih uređaja.