SMD POV Propeller Clock
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: SMD POV Propeller Clock
Yeah, it crossed my mind, maybe i'll use RGB LED's in some future designs.
@Smješko: ahaha, čega se ti sve nećeš sjetiti. Ako ćeš raditi muhomlat, ipak preporučam drugi izvor svjetla, jer ovo hladno svjetlo dioda nimalo ne privlači navedenu zvjerad. Staviš obične lampice i onda kad dođe blizu boom u glavu.
Za delove nisam si još napravio kompletni spisak, ali računam da ima negdje oko 100E.
@Mili: thx na prijedlogu, o tome nisam uopće razmišljao. Nažalost, pločica je već pobrušena milimetar od vodova, tako da je ne mogu dodatno brusiti. Ipak, malo sam se baš sad igrao sa time, pa sam za probu ljepio izolirku i doista se manje čuje i nešto brže se vrti. Hvala još jednom.
@Smješko: ahaha, čega se ti sve nećeš sjetiti. Ako ćeš raditi muhomlat, ipak preporučam drugi izvor svjetla, jer ovo hladno svjetlo dioda nimalo ne privlači navedenu zvjerad. Staviš obične lampice i onda kad dođe blizu boom u glavu.
Za delove nisam si još napravio kompletni spisak, ali računam da ima negdje oko 100E.
@Mili: thx na prijedlogu, o tome nisam uopće razmišljao. Nažalost, pločica je već pobrušena milimetar od vodova, tako da je ne mogu dodatno brusiti. Ipak, malo sam se baš sad igrao sa time, pa sam za probu ljepio izolirku i doista se manje čuje i nešto brže se vrti. Hvala još jednom.
Dal se moze kupiti takav jedan clock gotov ili u kitu pcb + soft.
janko
janko
Trafo treba izbaciti kao i cetkice. Video sam bolju varijantu napajanja. Struje koliko zelis.
Hajde podeli to sa nama... Da i mi vidimo nesto novo
- Feko
- Stariji član
Gdje si ti tu vidio četkiceduca91 wrote:Trafo treba izbaciti kao i cetkice. Video sam bolju varijantu napajanja. Struje koliko zelis.
Pogledaj postavljeni video tj videe i sve će ti biti jasno...na taj način dobiti preko 200mA struje je uspjeh
SMD POV Propeller Clock
Dušan je očito bio "high" kad je vidio četkice tamo gdje ih nema.
Pozdrav Janko!
I da, motor je bez četkica, a prijenos energije je bežičan, tako da neznam na koje četkice si mislio
Ne, ovoga trenutka nije na prodaju.duca91 wrote:Dal se moze kupiti takav jedan clock gotov ili u kitu pcb + soft.
Možeš li malo pobliže objasniti što si pod ovim mislio? Kad si rekao da treba trafo izbaciti, dali si mislio na mrežni trafo za napajanje baze ili zračni trafo za napajanje propelera? Ja sam uvijek otvoren za prijedloge tako da se ne trebaš ustručavati podijeliti ideju sa nama.duca91 wrote:Trafo treba izbaciti kao i cetkice. Video sam bolju varijantu napajanja. Struje koliko zelis.
I da, motor je bez četkica, a prijenos energije je bežičan, tako da neznam na koje četkice si mislio
Ne sada a kada?
Mislio sam na napajanje propelera (procesora + ...+)
Video sam da prave propeler clock bez trafoa i bez cetkica,
Poslacu sliku uskoro.
janko
Mislio sam na napajanje propelera (procesora + ...+)
Video sam da prave propeler clock bez trafoa i bez cetkica,
Poslacu sliku uskoro.
janko
ej, ovo je superiška.....
sad sam tek skuzio post.....
mene više zanimaju extremizacije....
koliko bi se još moglo povečati taj pendulum, dakle koliko je sad dug (10 cm?)(dio na kom su ledice)
ja sam več pravio jedno 3 komada, prije 10, 6 i 2 godine iako me zanimaju samo mamuth verzije, motor mašine za pranje na brzini pranja (800okretaja (šta misliš koliko je to prigodna brzina ?)), nikad nisam dovršio stvar, uvjek bih zapeo na tome što sam htio vrtit barem 256 ledica, pa onda nikako to software-ski zbubati.....
u biti na tako velikim verzijama ima više mjesta pa nisi limitiran malim pcb-om, ali opet, cijeli projekt košta,
kad ovaj košta cca 100€ znaš šta je kad je 10 puta veči..... ali svi su dijelovi na hrpi samo nikako malo više vremena da se to sklepa....
u svakom slučaju za ovaj pow svaka čast na finalizaciji... stvar dobra onoliko koliko se dobro završi....
a ova je napravljena do kraja, to je nekima od nas največi bug (meni sigurno) počnem i nikad ne završim...
sad sam tek skuzio post.....
mene više zanimaju extremizacije....
koliko bi se još moglo povečati taj pendulum, dakle koliko je sad dug (10 cm?)(dio na kom su ledice)
ja sam več pravio jedno 3 komada, prije 10, 6 i 2 godine iako me zanimaju samo mamuth verzije, motor mašine za pranje na brzini pranja (800okretaja (šta misliš koliko je to prigodna brzina ?)), nikad nisam dovršio stvar, uvjek bih zapeo na tome što sam htio vrtit barem 256 ledica, pa onda nikako to software-ski zbubati.....
u biti na tako velikim verzijama ima više mjesta pa nisi limitiran malim pcb-om, ali opet, cijeli projekt košta,
kad ovaj košta cca 100€ znaš šta je kad je 10 puta veči..... ali svi su dijelovi na hrpi samo nikako malo više vremena da se to sklepa....
u svakom slučaju za ovaj pow svaka čast na finalizaciji... stvar dobra onoliko koliko se dobro završi....
a ova je napravljena do kraja, to je nekima od nas največi bug (meni sigurno) počnem i nikad ne završim...
Ledice su u nizu dugačkom 13cm, dakle display je promjera 26cm što je veličine nekog standardnog sata, možda malo i veće.
256 ledica nebi smio biti problem ukoliko se koristi hardverski SPI i prikazuju statične slike ili animacije iz memorije. Problem bi mogli predstavljati nešto tipa interaktivni meniji i prikaz vremena. Pošto se to sve mora računati, a zbog jako kratkog vremena u kojem moraju biti završene kalkulacije (reda 100-tinjak us), tu bi trebao malo jači konj za utrku.
800rpm-a je dovoljno ako imaš ledice na obje strane. Ako imaš samo na jednoj kao kod mene, onda je to premalo (800rpm = 13.3 sličica u sekundi) tj. treperenje će biti jako primjetno.
@Duca & ostali: ja sam se malo zeznuo što sam koji mjesec prerano objavio projekat. Sad kad vidim da ima zainteresiranih, jasno mi je da se isplati napraviti više komada, no ovaj sat, sad kakav je, nije za prodaju jer pati od dječjih bolesti koje će biti ispravljene u sljedećoj verziji. Nažalost ovaj mjesec sumnjam da ću nešto napraviti zbog ispita.
BTW, ako netko ide sutra na Jarun, na Zagreb radio fest, sat će biti tamo izložen kod mojeg donatora pa ćete moći sve vidjeti i u živo. Ja ću biti tamo negdje oko 10-11h pa se možda i vidimo. Pozdrav!
256 ledica nebi smio biti problem ukoliko se koristi hardverski SPI i prikazuju statične slike ili animacije iz memorije. Problem bi mogli predstavljati nešto tipa interaktivni meniji i prikaz vremena. Pošto se to sve mora računati, a zbog jako kratkog vremena u kojem moraju biti završene kalkulacije (reda 100-tinjak us), tu bi trebao malo jači konj za utrku.
800rpm-a je dovoljno ako imaš ledice na obje strane. Ako imaš samo na jednoj kao kod mene, onda je to premalo (800rpm = 13.3 sličica u sekundi) tj. treperenje će biti jako primjetno.
@Duca & ostali: ja sam se malo zeznuo što sam koji mjesec prerano objavio projekat. Sad kad vidim da ima zainteresiranih, jasno mi je da se isplati napraviti više komada, no ovaj sat, sad kakav je, nije za prodaju jer pati od dječjih bolesti koje će biti ispravljene u sljedećoj verziji. Nažalost ovaj mjesec sumnjam da ću nešto napraviti zbog ispita.
BTW, ako netko ide sutra na Jarun, na Zagreb radio fest, sat će biti tamo izložen kod mojeg donatora pa ćete moći sve vidjeti i u živo. Ja ću biti tamo negdje oko 10-11h pa se možda i vidimo. Pozdrav!
Pogledaj http://www.ledstyles.de/ftopic8658.html" onclick="window.open(this.href);return false;
propeller uhr
Gospodin A. Kniesel je ljubazan i mozda Vam moze pomoci.
Pozdrav janko
propeller uhr
Gospodin A. Kniesel je ljubazan i mozda Vam moze pomoci.
Pozdrav janko
Thx na linku. Zanimljiv je ovaj pristup sa kugličnim ležajevima makar nije bešumno rješenje, ali da je bolje od četkica, to svakako.
će vam biti ispuštanje bilo PCB datoteke ili kod?
Ne mogu dati dokumentaciju iz razloga što se projekt nalazi u podforumu bez dokumentacije, u suprotnom bi došlo do kršenja pravila foruma.
SMD POV Propeller Clock
... a onda bi te jedan revni administrator stranice proglasio "Banom" - zabranio bi ti pristup - "banovao" ili "banisao".Kizo wrote:...bi došlo do kršenja pravila foruma.
meni se cini da je ovaj krazykarl stranac (preveo preko googleta) tako da ti nece shvatiti poruku bas tako
zato mu je smješko u svim padežima objasnio banovao banisao i banom, još fali bananom, i onda bi ga gugletinja sigurno pravilno usmjerio nema tog gugla koj ovakvu zbrku moze dobro prevrnuti na njihovski, tu je balkan jednostavno prejak.... kakav wpa-psk i 256 bitni algoritmi....
ni jedan algoritam nemoze učiniti da nestanu 100 silosa punih žita a da niko nije primjetio.... to samo kod nas ima, sad se više niko ni ne sjeti....
ni jedan algoritam nemoze učiniti da nestanu 100 silosa punih žita a da niko nije primjetio.... to samo kod nas ima, sad se više niko ni ne sjeti....
I can provide is that the schemes?
Mi može netko dat link gdje je ovakva stvar podosta detaljno opisana. I gdje je tekst za programiranje komponenata. Jer ja sam tek naučio radit sa lemilicom.