E ovako nasao sam neku staru elektronsku prigusnicu od neonke 8 w..evo slika
http://bit.ly/auFKeg" onclick="window.open(this.href);return false;
E lijevo imaju 4 zice po dvije za 220VAC, desno tri bijele i tu jedna crna...kako bih to spojio na neonku od 25 w (0,5 m duzine, 1,5 cm precnika). Posto ne znam koje zice idu na koji izvod na neonku.
Elektronska prigusnica
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Elektronska prigusnica
kako misliš 25w na 8w prigušnicu ???
i čini mi se da to nije prigušnica nego pretvarač za rad fluo cijevi na niskom naponu.
i čini mi se da to nije prigušnica nego pretvarač za rad fluo cijevi na niskom naponu.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Elektronska prigusnica
Budući da ima dva elektrolitska kondenzatora iste veličine i izgleda, te ako na njima piše 200V to bi onda mogla biti prigušnica za napajanje fluorescentne cijevi iz gradsge mreže napona 220-230V~.
One bijele žice se spajaju na fluo-cijev.Obično ih ima četiri. Možda je jedna otpala?? Ako nije, onda malo kombiniraj i ako je ta prigušnica (kao i fluo-cijev) ispravna, fluo-cijev bi u jednoj kombinaciji žica trebala zasvijetliti.
One bijele žice se spajaju na fluo-cijev.Obično ih ima četiri. Možda je jedna otpala?? Ako nije, onda malo kombiniraj i ako je ta prigušnica (kao i fluo-cijev) ispravna, fluo-cijev bi u jednoj kombinaciji žica trebala zasvijetliti.
Re: Elektronska prigusnica
Hvala na pomoci...btw imaju tri bijele zice i jedna crna