Tajmer na pola sata
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Tajmer na pola sata
Pozz.. Ljudi trebala bi mi sema tajmera koja nakon pola sata pali i opet nakon pola sata gasi uredaj i citavo vrijeme to da radi....
Uredaj kontam prikopcati na pumpu za aquarium....
Uredaj kontam prikopcati na pumpu za aquarium....
Re: Tajmer na pola sata
Ako imaš programator najjednostavnije rješenje je PIC12F629, njegova cijena je 12kn (1.5 euro).
Ako imaš programaotr, ja ti mogu nacrtati shemu, napisati kod i ako je još nešto potrebno...
Ako imaš programaotr, ja ti mogu nacrtati shemu, napisati kod i ako je još nešto potrebno...
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Ljudi ja imam 16 god neznam jos nist o programiranju tek sad trebam nauciti u 3 razredu....
Poceo sam uciti c++ programski jezik juce valjda ce mi trebati za programiranje..
Poceo sam uciti c++ programski jezik juce valjda ce mi trebati za programiranje..
Nisam mislio da ti pišeš kod, njega uopće proble pisati i svatko tko imalo poznaje neki programski jezik znat će odratiti toogle u vremenu od pola sata.
Valjda toliko znaš da ti treba programator odnosno neki hardver za posrednika u transferu podataka između računala i mirkočipa.
Ako nemaš programator onda se moja ponuda ne isplati jer još moraš graditi i programator što ti dodatno poskupljuje i komplicira stvari.
Tada pokušaj nešto sa 555 brojačem, ili iskoristi PP ponudu 'kranesa' koji nije shvatio da je ovo forum i da se ne treba komunicirati preko PP-a (osim ako mu ne nudiš nešto za novac - gotovo rješenje, pa ne želiš "spamati" forum nepotrebnim informacijama).
Valjda toliko znaš da ti treba programator odnosno neki hardver za posrednika u transferu podataka između računala i mirkočipa.
Ako nemaš programator onda se moja ponuda ne isplati jer još moraš graditi i programator što ti dodatno poskupljuje i komplicira stvari.
Tada pokušaj nešto sa 555 brojačem, ili iskoristi PP ponudu 'kranesa' koji nije shvatio da je ovo forum i da se ne treba komunicirati preko PP-a (osim ako mu ne nudiš nešto za novac - gotovo rješenje, pa ne želiš "spamati" forum nepotrebnim informacijama).
Znam da mi treba hardwer preko kojeg povezan na kompjuter programiran cip....
O programiranju neznam nist... (znam malo qbasic ali to nije nis) znaci pocetnik sam pravi
A koji jezik je najbolji za programiranje cipova????
O programiranju neznam nist... (znam malo qbasic ali to nije nis) znaci pocetnik sam pravi
A koji jezik je najbolji za programiranje cipova????
Postoje razni, ali ne postoji najbolji.
Navodno najviše opcija ima C ili C++.
Ipak za početnike je puno bolji PIC BASIC jer je jednostavniji.
Imaš li mogućnosti nabaviti programator?
Navodno najviše opcija ima C ili C++.
Ipak za početnike je puno bolji PIC BASIC jer je jednostavniji.
Imaš li mogućnosti nabaviti programator?
78L05 što se odmah ljutiš
nisam htio smetat sa"IC 555" jer vidim da su u igru odmah krenuli pic-evi,a čovjek tek počinje da uči Izvinjavam se svima ako sam povrijedio pravila foruma...
nisam htio smetat sa"IC 555" jer vidim da su u igru odmah krenuli pic-evi,a čovjek tek počinje da uči Izvinjavam se svima ako sam povrijedio pravila foruma...
Programator sam mislio sam napraviti vidio sam dosta sema po forumu ...
U cemu je najbolje pisati program u pic basicu....Ako moze da nek stavi link znam da treba neki kompiler ali koji je najbolji,da mi nesto da mogu provjeriti dali radi program ko neka simulacija...
Pic basic mi se svida ima dosta englejskih rijecu malo lici na q basic super za pocetak,a C++ cu kasnije pomalo nauciti ...
U cemu je najbolje pisati program u pic basicu....Ako moze da nek stavi link znam da treba neki kompiler ali koji je najbolji,da mi nesto da mogu provjeriti dali radi program ko neka simulacija...
Pic basic mi se svida ima dosta englejskih rijecu malo lici na q basic super za pocetak,a C++ cu kasnije pomalo nauciti ...
Zaboravi pitati a jel ARV i PIC se razlicito programiraju ili sta....
Naso sam par sema za ARV programer ali neznam dali moze to ici i na PIC....
I koje su razlike u programiranju ova 2 kontrolera ako ih ima..
Naso sam par sema za ARV programer ali neznam dali moze to ici i na PIC....
I koje su razlike u programiranju ova 2 kontrolera ako ih ima..
Postoji..
Svaki od njih ima svoje progrramatore i posebne programske jezike,
ako se odlučiš za PIC imaš ovdje na forumu odličan kurs za PicBasic.
Svaki od njih ima svoje progrramatore i posebne programske jezike,
ako se odlučiš za PIC imaš ovdje na forumu odličan kurs za PicBasic.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=3&t=4249
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=3&t=4260
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=3&t=4260
Koji su bolji PIC ili ARV kontroleri...
Nemoj takva pitanja pitati da ne počnu prepucavanja, to je kao da si pitao koja je bolja religija.
Iako radim sa AVR, po mome ti je bolje da kreneš sa PICekom pošto tu na forumu imaš sve na pladnju servirano. 78L05 ti je dao linkove.
Iako radim sa AVR, po mome ti je bolje da kreneš sa PICekom pošto tu na forumu imaš sve na pladnju servirano. 78L05 ti je dao linkove.