imam jedan mali problem
evo vako:
imam brojač okretaja na mikseru ( mikser za tijesto, planetarni cca 150 litara)
brojač se nalazi na rebrastoj remenici glavne osovine. brojač je optički tj. remenica ima proreze, s jedne strane proreza je ic dioda s druge tranzistor ic prikureni na komadić štampane ploče, i s tri žičice spojeni u dubinu duše miksera ..........
e sad problem- dođe pekar 2 ure ujutro svi spavaju, on već mrsnija 3 litru kave i pun elana uzima vriću brašna i puf u mikser. prašina se slijega idućih 24 sata. i sad kako taj mikser vrti i vrti, te uvlači zraka malo friškog da se razladi, uredno pokupi i tu prašinu. prašina zatim otputuje naravno, tamo di netreba, tj. na brojač okretaja. i mikser ispiše na display MOTOR FAILURE.
sada da se obranim od komentara koje sam već isprakticira i isprova:
JESAM - stavio četkice na remenicu s jedne i druge strane da kad četkice prođu preko brojača da ga očiste. radi cijela 2 dana.
JESAM - promjenio 4 pekara i napravio ogromnu naljepnicu na stroj: NE DIŽI PRAŠINU. te ograničio pekare na samo 1,5 l kave u smjeni ( zamalo izazvao pobunu ceha udruge pekara)
NE, NE MOŽE se skinuti brojač jer mikser ima 50 i kusur programa rada ( veća brzina, manja brzina, gušće tijesto, rijeđe tijesto, pa sam daje gas, bureci, krafne , francuz, kiflić, tulipan, kuća brod ... ( aj se ti budi svako drugu večer u pola REM faze, otiđi u pekaru na + 399999999999999,21 C popravljaj stroj 2 ure i ostani normalan.)
pitanje: jel se može staviti magnetni brojač i kako ga najjednostavnije ukomponirati ako može
aj pomagajte ako ikako možete, na rubu sam nervnog slomaomaomama
BROJAČ OKRETAJA
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: BROJAČ OKRETAJA
ako nema puno proreza, u proreze male magnete, a umjesto tog tranzistora bilokakav reed relej.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
može li ona cijevčica šta u sebi ima onu sklopkicu koja reagira na magnet??
e JBG ima puno proreza mada su poprilično veliki ( 5 x 5 mm ) isto tako su velike i prepreke između proreza.WhiteHead wrote:ako nema puno proreza, u proreze male magnete
i sad ako stavim tu hrpu malih magnetića i uspijem to sve uskladiti i izbaždariti da radi ( mislim ta magnetna sklopkica da reagira na svaki magnetić pojedinačno, taj impuls iz sklopkice on će biti indentičan impulsu iz tranzistora ???????????
ne znam na kakvu cjevčicu misliš....možda mislimo na isto, reed-relej ti je ona stvarčica koja se nalazi svana na nekim pneumatskim klipovima.
što se tiče impulsa bit će to OK, to je logički ulaz za brojač, i nemaš tu nikakvog baždarenja osim određivanja razmaka između magneta i senzora
što se tiče impulsa bit će to OK, to je logički ulaz za brojač, i nemaš tu nikakvog baždarenja osim određivanja razmaka između magneta i senzora
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti