a bio je vaterpolista

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Displacement current.Mene je tresnulo preko kombinirki , sto mi je bilo cudno jer sam imao debeli gumeni djon i nisam drzao nista metalno (osim kombinirki sa gumenom presvlakom preko drske)
isto mi se desava ponekad.Hehe, mene zdrma kad izlazim iz kola i uhvatim vrata Shocked Very Happy I to mi je dosta...
A za one koji žele biti NAJCOOL potreban je bakreni vodič duljine cca 100m koji onda bacate sa zemlje na žice dalekovoda Laughing
Tko prvi pogine on je gubitnik i nije COOL, a onaj koji ostane živ nakon ovog izazova ide na sljedeću razinu, potrebno je na najvećoj livadi za grmljavinskog nevremena trčati sa istim vodičem ali ovaj put konstantno podignutim prema nebu, kada vas spiči grom onda ste NAJCOOL i igra je gotova.
Dobru zabavu Mad
mislim da se takve stvari uce u prvom srednje Confused:
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... mages.jpeg
Pri frekvenciji od 50Hz ptice mogu komotno setati i po 200kV dalekovodu.DRUG STARI wrote:koliko bobina daje 1-2kV,po tvojoj teoriji, ptice nikad nebi sletjele na 10kV ili 35kV dalekovod, ali one ipak sjede gore.
Sta se tice teslinog transformatora izgleda da si ti jos u ''prvom razredu''ova slika: to sam vec radio doma sa fluo cijevima od 120cm, jedino sto sam je ja drzao u ruci. zica ti je masa, a zarulja se nalazi u magnetnom polju teslinog transformatora, al kakve to ima veze sa pticama i kako mislis pustat VN impulse po KV anteni, neznam sto bi primo-predajnik rekao na tu ideju
Pretpostavio sam da ce covjek koji radi isto biti dovoljno inteligentan da iskljuci primopredajnik dok je antena pod naponomneznam sto bi primo-predajnik rekao na tu idej
ma to sam pisao sa frendova kompa tek sam poslje skuziotrax wrote:kako je moguce da nisi primjetio da ti u postu izlazi Y umjesto Z ?sandrox wrote:ako se yelite dobro prodrmati iyvadite svjecicu ali da bude poveyana i stavite je u saku a drugi neka da kontakt na autu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
yako ce da iygledate u tom trenutku iskusano na meni