TV Vivax 2940 problem

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
PeTkO
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

TV Vivax 2940 problem

Post by PeTkO »

Pozdrav ljudi

Imam jedan problem sa TV-om Vivax 2940...Naime, kada se ukljuci u struju upali se crvena lampica ne TV-u. Kada se ukljuci na daljinski, lampica se ugasi i posle 5 minuta TV se sam od sebe upali i pocne da radi normalno. Nakon 15-tak minua, u gornjem delu ekrana, negde do 2 cm od gornje ivice, pojave se nekoliko linija koje neprestano trepere. Od kako se linije pojave, nakon par minuta cela slika pocne da se pali-gasi i tada gasimo TV iz struje. U cemu bi mogao biti problem?

Ja sumnjam na neki kondezator, koji je jednostavno puko/nabubrio...mada kada sam otvarao TV nisam video nijedan sumnjiv kondezator. Ako je tako neki sitniji kvar mogao bi to i ja da popravim da ne nosim kod majstora koji ce da me odere za neki sitan kvar.

Unapred hvala
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Re: TV Vivax 2940 problem

Post by alexa_pg »

- Prvo majstori ne deru za sitan kvar nego posteno naplacuju svor rad.
- Kond. kad je neispravan uopste ne mora da bude nabubrio.
- Napisi tacnu oznaku aparata.

Po opisu kvara najvjerovatnije da je neka greska oko napajanja vert. stepena. Pretpostavka je da ne valja neki od kond. u stepenu za napajanje. Potrebno je da napises tacan tip aparata ili tip sasije koja je ugradjena unutra. Sa gornje strane, negdje po obodu je napisan tip sasije. Ako ne umijes da se snadjes sa tipom sasije mozes istu slikati pa da mi vidimo o kojoj se radi. Kad ovo odradis dobices savjete sta dalje da radis.
Alexa
Post Reply