Pozdrav svima!
Vec 2 godine USB kabl za Nokia 6070 mobilni telefon. Imam i drugi mobilni ali koristim i ovaj ravnopravno. Pre nedelju dana vise ne mogu da povezem PC i mobilni. Inace je konektovanje bilo uvek pomalo problematicno, ali sad nece nikako. Ili nesto ne valja sa PC Suitom ili kablom. Sve sam na kompu reinstalirao tako da nije do kompa. Ostaje dakle USB kabl. I citav ovaj uvod da bih pitao kako da utvrdim da li i gde je prekid u USB kablu? Sta mi treba od alata ili uredjaja?
P.S
Uzgred, imam problem i sa punjacem. Savija se, pa kad ga nekako pomerim i namestim onda radi. Znaci i u njemu je negde povremeni prekid. Zato me zanima sta mi treba da nadjem mesto prekida.
Hvala unapred!
USB kabl od Nokie
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: USB kabl od Nokie
Sto se tice tog USB kabla, tesko ces pronaci prekid i tesko ces ga i popraviti, doduse nije nemoguce ali se ne isplati...
A to sa punjacem desavalo se i meni, narocito na ovim kineskim punjacima. Ja sam to popravio tako sto sam odstranio cijeli kabal sa punjaca i zamijenio sam ga novim. Samo sa onog starog (odstranjenog) kabla skines konektor i spojis ga na novi kabal...
Ipak uzmi u obzir da sam ja cisti amater i pocetnik u elektronici, tako da ce neko od iskusnijih vjerovatno imati pravi odgovor
A to sa punjacem desavalo se i meni, narocito na ovim kineskim punjacima. Ja sam to popravio tako sto sam odstranio cijeli kabal sa punjaca i zamijenio sam ga novim. Samo sa onog starog (odstranjenog) kabla skines konektor i spojis ga na novi kabal...
Ipak uzmi u obzir da sam ja cisti amater i pocetnik u elektronici, tako da ce neko od iskusnijih vjerovatno imati pravi odgovor
Re: USB kabl od Nokie
Pozdrav
Problem ti je u samom telefonu odnosno konektoru provjeri da ti nije hladan spoj na pločici ili da ti nije konektor prljav
Problem ti je u samom telefonu odnosno konektoru provjeri da ti nije hladan spoj na pločici ili da ti nije konektor prljav