Evo ja sam "zavrsio" ovu veronicu, no ne radi kako bih trebala. Nisam spajao DUMY LOAD vec sam ju odma putem koaksialnog kabla spojio na antenu od tv-a. Na radiu na 88 MHZ, je potpuna tišina, naravno nakon sto sam spojio napajanje, ali se ne cuje zvuk sa mp4. Podesio sam da ledica najjace svijetliali ali opet se ne cuje mp4. Kada radio potjeram da drugu frekvenciju cuje se druge stanice, a kad na je radio na 88 MHz dok odasiljac radi ne cuje se nista potpuna tisina, niti imalo suma, a kad iskljucim odasiljac onda pocne krcit. Iz toga sam shvatio da oscilator radi, ali zvuk se ne prenosi. Potrosnja sklopa je na 14 volta negdje oko 0.1 A (100 mA). Nakon svega sumnjam na varikap diodu, na slikama Virtualx-ove veronice varikap dioda ima tri nozice, a moja ima dvije, tako da mi se cini da mi oscilator opce nije spojen sa "audio mikserom". Zapocetak sam zalemio potenciometar samo za line in (cd, mp4 player), za mikrofon cu poslije. NAravno nakon sto veronicu upalim izlazni tranzistor se zagrije pa sam mu stavio "hladnjak"
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. Na slici sam u krugu zaokruzio varikap diodu, molio bih sve koji su ovaj sklop pravili da usporede na svojim radovima varikap diodu i na mojem pa da mi kazu je li to uredu ili nije.
Code: Select all
http://rapidshare(dot)com/files/412286791/slike.rar
evo link do arhive ukojoj su slike. Posto se arhiva moze preuzeti samo 10 puta molio bih da ju ne preuzimaju sve vec samo oni nesto znaju o ovom odasiljacu/sklopu.
Pozz i puno hvala!