LCD od laptopa sa mikrokontrolerom ???
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
LCD od laptopa sa mikrokontrolerom ???
Može li se nekako LCD (15") od laptopa spojiti sa mikrokontrolerom da bi se nešto smisleno ispisivalo na display ??? MOže li mi netko nabaciti link gdje je nešto takvo pokušano ??
Re: LCD od laptopa sa mikrokontrolerom ???
Jasno da može. A ovaj sleng "nabaciti" je za starije osobe. Takav rječnik tebi ne pristaje. Budi samostalan i ne traži da netko googla umjesto tebe. A ti onda slavodobitno otvaraš stranicu.
Nisi napisao što si ti našao na internetu? Ima više sličnih tema i na Forumu, pa malo potraži!
Nisi napisao što si ti našao na internetu? Ima više sličnih tema i na Forumu, pa malo potraži!
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
Uredu, ispričavam se. Samo me zanimalo dali je to moguće. Sad ću nešto pokušati progooglati pa možda uspijem. Hvala na brzom odgovoru !
Nisi prvi koji je dosao na tu ideju, bilo je toga po forumu.
Mislim da je prekomplikovano. Uglavnom i mene zanimalo, nasao datasheet kontrolera na lcd-u, procitao i rekao ne hvala...
Mislim da je prekomplikovano. Uglavnom i mene zanimalo, nasao datasheet kontrolera na lcd-u, procitao i rekao ne hvala...
ah, sad, pokušat ću... iako se ne nadam previše. sad sam se sjetio da nisam googlao za kontroler na lcdu, nago samo model..
Nadjes prvo koji je model lcd-a u tom lap topu, ali trebalo bi da pise sa zadnje strane lcd-a. Dalje trazis koji je kontroler na tom lcd-u, i onda trazis datasheet za taj ili ekvivalentan kontroler.
Problem je sto za svaki piksel imas 12 registara ako se ne varam. Pa kad pogledas rezoluciju ekrana duzina*visina*12=previse registara
Problem je sto za svaki piksel imas 12 registara ako se ne varam. Pa kad pogledas rezoluciju ekrana duzina*visina*12=previse registara

auuuu
PrePrePre previse ... hehehe
ipak onda uzimam lcd od mobitela, iako je nekolko puta manji ipak je jednostavniji, i to puno...

PrePrePre previse ... hehehe
ipak onda uzimam lcd od mobitela, iako je nekolko puta manji ipak je jednostavniji, i to puno...