Ima li netko spomenuti stabilizator, bitno da je u TO-3 kućištu, navodno da je to vrlo važno zbog grijanja/hlađenja.
LM350K
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: LM350K
Poz, ja imam LM 338K iste karakteristike samo malo siri raspon (ide od 1,25 do 37,5V , kuciste je TO3 mada ne znam sta ce ti to osim ako ga bas moras mijenjati u nekom tvornickom uredjaju, bolji su ti ovi u TO220 kucistima. Ako se ne snadjes poslacu ti ja, posalji adresu na PM.
Razlika između LM338 i LM350 je u maksimalnoj izlaznoj struji. LM338 daje 5A, a LM350 daje 3A.
Kad smo već kod TO3 i TO220 kućišta, mislio sam da je bolje staviti TO3 zbog hlađenja, mada imam veći hladnjak za TO220, pa bi možda on bio bolje rješenje. Usto, cijena TO3 kućišta je 5-6 puta veća (kako gdje).
Kad smo već kod TO3 i TO220 kućišta, mislio sam da je bolje staviti TO3 zbog hlađenja, mada imam veći hladnjak za TO220, pa bi možda on bio bolje rješenje. Usto, cijena TO3 kućišta je 5-6 puta veća (kako gdje).
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Rekoh da ce zadovoljiti tvoje potrebe a sto se tice kucista ja bih uvijek radije koristio TO220 bez obzira sto je povrsina prenosa topline manja, nista to ne znaci (bitno) vaznija je povrsina, boja i polozaj hladnjaka. Inace ne griju se mnogo ni pri maksimalnoj snazi tako da te to ne zabrinjava. Poz.
LM350K
Ne bih se složio da nije bitna površina za disipaciju topline. Kod TO-3 kućišta one je značajno veća nego kod TO-220. U skupljim uređajima se češće mogu naći TO-3 kućišta (kao na primjer u kvalitetnijim pojačalima u izlaznim stupnjevima tranzistori serije MJ). Kućište TO-220 je jednostavnije za montažu (samo jedan vijak je dovoljan) i to mu je jedina prednost, ako zanemarimo nižu cijenu.