Bezicni mikrofon??

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
LukaPE

Bezicni mikrofon??

Post by LukaPE »

ovako imam jedan problem sto se tice bezicnog mikrofona, problem je u tome sto je mikrofon recimo kineski za 200 kn te se moze koristiti i za konzole i sl...naime ja ga spojim na zvucnu karticu (direktno trs-om) i on radi ali na nekih 2m maximalno s tim da cim se pomaknes signal se valjda izgubi te pocne oscilirati zvuk, krcati onako neugodno...(pokusao sam i na mixetu spojiti te opet isto)
mene zanima da li je kako mogu pojacati primo-predaju mikrofona da se dobije na dometu ujedno i na kvaliteti...ako je ikako moguce naravno??

zahvaljujem na svim odgovorima :)
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Re: Bezicni mikrofon??

Post by Smjesko »

onako moguće je pojačati snagu odašiljača na samom mikrofonu...jer je ista ograničena da ne bi ometala druge uređaje koji eventualno rade na istoj ili bliskoj frekvenciji....trebalo bi imati shemu tog mikrofona na temelju koje bi se moglo nešto sugerirati...a u slučaju povećanja snage bi trebalo povećati i snagu (napon) napajanja što onda dalje proizvodi problem mehaničkog smještaja baterije veće snage (napona) ...
LukaPE

Post by LukaPE »

da tak osam i mislio, eh sad zanima me da li je moguce napraviti samo "usmjerenu" antenu za recimo taj mikrofon...kao sto se pravi za wireless (2.4 GHz) recimo: biquad, kantena, biloop, omni i sl. ??
znaci da se ne mjenja mikrofonska antena (ona ima svitak u sebi od nekih 100 namotaja) vec samo antena na prijamniku posto on ima samo zicu neku 0.5 mm duzine cca 15 cm... :S
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Koja je onda svrha bežičnog mikrofona ako mu stavljaš usmjerenu antenu? Normalna primjena bežičnog mikrofona je pokretna upotreba i odašiljanje neusmjerenog signala. U slučaju upotrebe usmjerene antene na odašiljaču, gubi se pokretljivost, a u slučaju upotrebe usmjerene antene na prijamniku, treba imati crnca koji će "loviti" mikrofon stalno nišaneći u njega.
Imaš rješenje za prijenos audio signala bežično na frekvenciji bežične računalne mreže. Mislim da je objavljeno u jednom od zadnjih brojeva Elektor Electronics-a ili Everyday Practical Electronics-a, pa potraži.
Post Reply