Programirenje ATMEGA8-16PU za RDS

Rasprava o AVR mikrokontrolerima, AVR projekti i drugo vezano za AVR...

Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight

Post Reply
tomas

Programirenje ATMEGA8-16PU za RDS

Post by tomas »

Pozdrav svima. Trebala bi mi pomoc vezana za programiranje mikrokontrolera ATMEGA8-16PU. Izradio sam sucelje za mikrokontroler, FM trasmitter sam posudio od kolege i sada bi trebao napisati program kako bi mikrokontroler obavljao funkciju rds odasiljaca (ako je to uopce moguce sa mikrokontrolerom ATMEGA8-16PU) ali je problem u tome sto nisam sa programiranjem na ti. Zanima me ima li tko kakvih ideja? Svaka pomoc je dobrodosla. Unaprijed hvala.
Kizo
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: Programirenje ATMEGA8-16PU za RDS

Post by Kizo »

Dobrodošao na forum :D
i sada bi trebao napisati program kako bi mikrokontroler obavljao funkciju rds odasiljaca (ako je to uopce moguce sa mikrokontrolerom ATMEGA8-16PU)
Moguće je.
Zanima me ima li tko kakvih ideja?
Ja bi prvo potražio tehničke podatke FM transmitera kojeg koristiš da se vidi kojim protokolom ćeš ostvariti komunikaciju sa MC (I2C, SPI ili nešto treće) i kako ćeš uopće upravljati i slati podatke dotičnim. Kad to apsolviraš i napraviš testni program za komuniciranje sa transmiterom, slijedi googlanje za RDS protokol. Preostaje ti samo čitati, čitati i čitati.
ali je problem u tome sto nisam sa programiranjem na ti
To bi mogao biti malo veći problem pošto to što želiš napraviti nije neka trivijalna stvar.

Have fun
tomas

Re: Programirenje ATMEGA8-16PU za RDS

Post by tomas »

Hvala na savjetu, a nesto cu iskombinirati, polako.
Post Reply