Programirenje ATMEGA8-16PU za RDS
Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight
Programirenje ATMEGA8-16PU za RDS
Pozdrav svima. Trebala bi mi pomoc vezana za programiranje mikrokontrolera ATMEGA8-16PU. Izradio sam sucelje za mikrokontroler, FM trasmitter sam posudio od kolege i sada bi trebao napisati program kako bi mikrokontroler obavljao funkciju rds odasiljaca (ako je to uopce moguce sa mikrokontrolerom ATMEGA8-16PU) ali je problem u tome sto nisam sa programiranjem na ti. Zanima me ima li tko kakvih ideja? Svaka pomoc je dobrodosla. Unaprijed hvala.
Re: Programirenje ATMEGA8-16PU za RDS
Dobrodošao na forum
Have fun
Moguće je.i sada bi trebao napisati program kako bi mikrokontroler obavljao funkciju rds odasiljaca (ako je to uopce moguce sa mikrokontrolerom ATMEGA8-16PU)
Ja bi prvo potražio tehničke podatke FM transmitera kojeg koristiš da se vidi kojim protokolom ćeš ostvariti komunikaciju sa MC (I2C, SPI ili nešto treće) i kako ćeš uopće upravljati i slati podatke dotičnim. Kad to apsolviraš i napraviš testni program za komuniciranje sa transmiterom, slijedi googlanje za RDS protokol. Preostaje ti samo čitati, čitati i čitati.Zanima me ima li tko kakvih ideja?
To bi mogao biti malo veći problem pošto to što želiš napraviti nije neka trivijalna stvar.ali je problem u tome sto nisam sa programiranjem na ti
Have fun
Re: Programirenje ATMEGA8-16PU za RDS
Hvala na savjetu, a nesto cu iskombinirati, polako.