Ćao Svima,
Imam neku mašinu za varenje trokutastih nosača koju želimo rekonstruisati.
Na njoj je neka stara elektronika koja upravlja tiristorima-6kom. Ta elektronika koliko sam skužio reže sinusoidu u ovisnosti koliko je na potenciometru podešena struja i vrijeme varenja. Mi želimo da napravimo elektroniku tako da kad joj damo signal sa PLCa da ona reže tu sinusoidu(tj da tada vari) u ovisnosti koliku struju želimo imati na varenju. Radi se o nekoj SCR tehnologiji. U prilogu je shema neke slične elektronike samo za one ručne strojeve za varenje.
Dali mi netko može predložiti shemu samo ovog dijela za presjecanje sinusoide i komponente koje mi trebaju, mi bi vrijeme varenja podesili na PLCu. Trafoi su 90kVA, 6kom. Struja je 1200A.
Bilo kakva informacije mi je bitna.
LP
VanUnited
SCR varenje
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
SCR varenje
- Attachments
-
- varenje.zip
- (49 KiB) Downloaded 220 times
Re: SCR varenje
Pogledaj Topic u grupaciji Sheme " Regulator triaca ".
Tu imaš obrađen kompletan driver sa otvorenim kodom. Primjer drivera sa preciznim pokazateljem
postotka i upis u ROM memoriju trenutnog stanja, otvorenosti napona.
To znači da možeš PLC vezati preko nožice mikrokontrolera RA4, i njime upravljati
proces varenja, preko regulacije napona, odnosno sinusoide, a time možeš iskoristiti
i druge funkcijske radnje, što predstavlja fleksibilnost mikrokontrolera. Vidi u Topicu!
Design sheme je išao u pravcu galvanskog odvajanja, opto izolacija, a kompatabilan je sa svim PLC
uređajima. To znači da je sve rješeno samo treba software posložiti,a to nije problem, da radi u jednoj cijelini.
Tu imaš obrađen kompletan driver sa otvorenim kodom. Primjer drivera sa preciznim pokazateljem
postotka i upis u ROM memoriju trenutnog stanja, otvorenosti napona.
To znači da možeš PLC vezati preko nožice mikrokontrolera RA4, i njime upravljati
proces varenja, preko regulacije napona, odnosno sinusoide, a time možeš iskoristiti
i druge funkcijske radnje, što predstavlja fleksibilnost mikrokontrolera. Vidi u Topicu!
Design sheme je išao u pravcu galvanskog odvajanja, opto izolacija, a kompatabilan je sa svim PLC
uređajima. To znači da je sve rješeno samo treba software posložiti,a to nije problem, da radi u jednoj cijelini.
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]