Pozdrav svim forumašima
Molio bi za malu pomoć....neki dan mi se pokvario ventilator za hlađenje prostorije...naime, kada ga uključim samo čujem zujanje ali neće da se vrti pa ako bi mi mogao netko reći u čemu je problem?
Kvar ventilatora za hlađenje
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Kvar ventilatora za hlađenje
Kad ga ukljucis i tada probas da ga zavrtis rukom jel onda proradi?
Rastavi ga i podmazi osovinu vrati sve na svoje mesto i to je to...
neće ni tako....ntop wrote:Kad ga ukljucis i tada probas da ga zavrtis rukom jel onda proradi?
kad zuji a zavrti se na guranac znači da mu je riknul startni kondenzator.
kad zuji... hm
Kakav je taj tvoj ventilator??? dal ima rotor stator špulje ili je jedan od njih magnet???
ako su obije špulje more biti da su četkice otišle.. pa onda radi samo stator ili pak da je stator pregorio a da rotor zuji..
ako je s magnetom na rotoru.( A ventilatori se obično tako rade.. i manji i veči ). zna se.. nosi ga na viklanje.. ali prvo nađi kvar u mreži.. i otkloni ga da ti opet ne pregoru isti ventilator!!!
A kondenzator slobodno zamjeni novim. jer ako previklaš motor . najbolje i najsigurnije ( najdugotrajnije ) ti bude da staviš novi, pa da više nemaš brigu sa njim!!!
LP
kad zuji... hm
Kakav je taj tvoj ventilator??? dal ima rotor stator špulje ili je jedan od njih magnet???
ako su obije špulje more biti da su četkice otišle.. pa onda radi samo stator ili pak da je stator pregorio a da rotor zuji..
ako je s magnetom na rotoru.( A ventilatori se obično tako rade.. i manji i veči ). zna se.. nosi ga na viklanje.. ali prvo nađi kvar u mreži.. i otkloni ga da ti opet ne pregoru isti ventilator!!!
A kondenzator slobodno zamjeni novim. jer ako previklaš motor . najbolje i najsigurnije ( najdugotrajnije ) ti bude da staviš novi, pa da više nemaš brigu sa njim!!!
LP
popravljeno je sve sam rastavio, očistio, podmazo i sad radi!!
Ajd super. da je samo hrđa!
Jeftinije od svega ostaloga
LP