http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html
Radi se o ovom ispravljaču, prije izrade htio bih pitati tko ga je izradio, i jeli zadovoljan kako radi. Negdje prije sam čitao baš na ovom forumu kako ispravljač nije ispravan, pa me zanima radi li se samo o 'majstorskoj izradi' kako Smješko kaže ili je greška u shemi.
Stabilizirani ispravljač
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Stabilizirani ispravljač
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Re: Stabilizirani ispravljač
jednom su napisali da se može napraviti ali da postoje puno bolje verzije istog. Na jedno poljskom forumu od 50 tema ispravljača, svaka je s ovim... U mojoj temi imaš jedan dio promijenjene sheme.
A greška za koju pitaš, ne znam da li se radi o shemu, ali znam da se dosta ljudi čudilo za napisanu snagu.
A greška za koju pitaš, ne znam da li se radi o shemu, ali znam da se dosta ljudi čudilo za napisanu snagu.
I ja bih htio raditi ovo napajanje, prije sam radio sa LM350, bez regulacije struje;
Zanima me jedna stavar, ako namjestimo struju na 0.5A, a mi spojimo jednu žarulju
koja "vuce" 2A (pri trenutnom izlaznom naponu), hoce li se napajanje iskljuciti(tj. proraditi prekostrujna zastita) ili ce izlazni napon pasti tako da zarulja vuce 0.5A
@mega162
Vidim da ti vec duze vrijeme(tema na 9 stranica) proucavas ta lab. napajanja
pa, daj koji savjet tj shemu
Zanima me jedna stavar, ako namjestimo struju na 0.5A, a mi spojimo jednu žarulju
koja "vuce" 2A (pri trenutnom izlaznom naponu), hoce li se napajanje iskljuciti(tj. proraditi prekostrujna zastita) ili ce izlazni napon pasti tako da zarulja vuce 0.5A
@mega162
Vidim da ti vec duze vrijeme(tema na 9 stranica) proucavas ta lab. napajanja
pa, daj koji savjet tj shemu
moj savjet je ipak elektrova shema, puno ju je ljudi radilo i više-manje su zadovoljni.
Pri prekostrujnoj zaštiti bi napon trebao padati.
također je savjet da trafo može dati barem 1A više od maksimalne izlazne struje koju može dati ispravljač. Bolje da je malo predimenzionirano.
Pri prekostrujnoj zaštiti bi napon trebao padati.
također je savjet da trafo može dati barem 1A više od maksimalne izlazne struje koju može dati ispravljač. Bolje da je malo predimenzionirano.
ja sam radio taj ispravljač i radi..možeš ga naći i u gotovim projektima..postojala je prije greška u shemi, ali je to davno ispravljeno
slažem se s megom, ima puno kvalitetnijih ispravljača..tako da bi moj prvi izbor bili elektorov i borin, razlog zašto sam izradio ovaj je što sam već imao večinu djelova
nadam se da sam pomogao
slažem se s megom, ima puno kvalitetnijih ispravljača..tako da bi moj prvi izbor bili elektorov i borin, razlog zašto sam izradio ovaj je što sam već imao večinu djelova
nadam se da sam pomogao